Theophyle s-a stins din viata. E o veste atat de trista, atat de neasteptata… Prea devreme. Am fi vrut sa aflam inca multe lucruri de la el, am fi avut multe lucruri de vorbit. Un om care avea o mare delicatete sufleteasca, cu o tarie impresionanta, cu o politete desavarsita, un erudit, un spirit profund democratic. Prietenia era pentru el o valoare cardinala.

A construit poate cea mai frumoasa comunitate din internetul romanesc, muncind enorm, si a fost un exemplu de spirit civic. Cititorii Contributors.ro si HotNews.ro ii stiu analizele excelente de politica externa si dorinta adanca de a participa la procesul de democratizare a statului. Cei ce au intrat in dialog cu el ii stiu deschiderea si pasiunea pentru libertate. Era foarte priceput in a distinge binele de rau, dreptatea de nedreptate, adevarul de minciuna.

A creat in 2009 un blog numit Politeia pe care l-a actualizat pana in ultimele sale zile, un tinut insular de demnitate si spirit civic. Anii din urma i-au construit o legenda.

Draga domnule Herescu, iti multumim.