Patru turisti din Galati au ramas blocati, vineri dupa-amiaza, pe partea superioara a Vaii Caraiman din Masivul Bucegi, informeaza Mediafax. Ei au sunat la 112 si au cerut ajutor, iar echipele de salvamontisti au plecat in cautarea lor.

Seful Serviciului Salvamont, Gheorghe Haiduc, a declarat ca patru tineri - doi baieti si doua fete - sunt blocati vineri dupa-amiaza, pe Valea Caraiman din Masivul Bucegi.

Potrivit acestuia, echipele de salvatori montani au plecat in cautarea celor patru, insa operatiunea de salvare se desfasoara cu dificultate, in conditiile in care, pe parcursul zilei, pe munte, la altitudini mari, au alternat perioadele in care a plouat, a cazut lapovita sau a nins. In plus, vizibilitatea in Masivul Bucegi este redusa pe alocuri sub zece metri.

In aceasta perioada exista risc de avalansa pe vaile din Bucegi, gradul de risc fiind cotat cu trei pe o scara de la unu la cinci, cinci reprezentand pericol maxim.

Salvamontistii i-au anuntat pe turisti, inca dinaintea minivacantei de 1 Mai, ca traseele montane din Masivul Bucegi raman inchise.