Meteorologii au avertizat ca vineri dupa-amiaza vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, in judetele Valcea, Gorj, Harghita, Mures, Sibiu, Bihor, Prahova si Buzau, pentru aceste zone fiind emise atentionari nowcasting cod galben, anunta Mediafax.

Potrivit uneia dintre avertizarile emise vineri de Administratia Nationala de Meteorologie, pana la ora 16.00, in jumatatea nordica a judetelor Valcea si Gorj, inclusiv zona municipiilor Ramnicu Valcea si Targu Jiu, se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, averse ce pot depasi 20 de litri pe metru patrat si intensificari de scurta durata ale vantului.

Tot pana la ora 16.00 vor fi sub avertizare cod galben judetul Harghita, in special zona localitatilor Murgeni, Secuieni, Cristuru Secuiesc si Porumbeni, judetul Mures, respectiv localitatile Sighisoara, Albesti, Saschiz, Apold si Danes, precum si judetul Sibiu, zona localitatilor Laslea, Biertan, Dumbraveni, Mosna si Medias. In aceste zone sunt anuntate cantitati de precipitatii ce pot depasi 25 de litri pe metru patrat, grindina mica si medie, intensificari ale vantului si descarcari electrice.

O alta avertizare, valabila pana la ora 15.40, a fost emisa pentru judetul Bihor, in speciale municipiul Oradea si localitatile Cefa, Salonta, Lazareni, Rabagani, Holod si Beius, unde vor fi averse de ploaie ce pot cumula peste 25 de litri pe metru patrat, izolat grindina de dimensiuni mici, intensificari de scurta durata ale vantului si frecvente descarcari electrice.

De asemenea, in zona deluroasa si montana a judetelor Prahova si Buzau vor fi frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, averse ce pot cumula izolat peste 20 de litri pe metru patrat si intensificari ale vantului. Avertizarea pentru aceste zone este valabila pana la ora 15.00.