Premierul Victor Ponta se va afla la Constanta de 1 mai, fieful lui Nicusor Constantinescu si Radu Mazare, ambii aflati sub urmarire penala. Premierul va vizita la ora 11.30 cartierul social Henri Coanda ai carui locuitori au protestat la arestarea primarului Mazare acuzat de DNA ca ar fi luat mita 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru a-l ajuta sa castige in conditii avantajoase licitatia pentru construirea cartierului. Catalin Predoiu acuza guvernul miercuri ca se pregateste sa dea Primariei Constanta o parte din actiunile portului.

Nicusor Constantinescu, Victor Ponta si Radu MazareFoto: Ziua de Constanta

"Intreb public daca Primul Sinistru Ponta va introduce pe lista suplimentara a sedintei de Guvern de astazi proiectul de hotarare redactat de Valetul Sova, prin care cei doi ii fac cadou Onorabilului Mazare Portul Constanta, obiectiv strategic de interes national", a scris Predoiu pe contul sau de Facebook.

Programul premierului Victor Ponta de 1 mai

Ora 10.30 Primul-ministru Victor Ponta va verifica stadiul lucrarilor la Podul de la Agigea, judetul Constanta

Ora 11.30 Primul-ministru Victor Ponta se va afla in cartierul social Henri Coanda din Constanta, judetul Constanta.

Ora 12.45 Primul-ministru Victor Ponta va participa la inaugurarea pasarelei pietonale de pe bulevardul Mamaia (in dreptul Satului de Vacanta - Constanta).

Ora 13.10 Primul-ministru Victor Ponta va vizita lucrarile la faleza din Mamaia - Piateta de la Perla si Piateta de la Cazinou

Ora 16.00 Primul-ministru Victor Ponta se va afla la Spitalul Judetean Tulcea (str. 1848 nr. 32, Tulcea)

Ora 16.40 Primul-ministru Victor Ponta va sustine o conferinta de presa

Procurorii sustin ca, in anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazare, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totala de 175.000 de euro pentru a facilita castigarea de catre acea societate, in conditii avantajoase, a licitatiei avand ca obiect contractul de construire a Campusului social "Henri Coanda" in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro).

Banii au fost trecuti prin conturile mai multor societati offshore si au ajuns in final la Radu Mazare si fratele acestuia, Alexandru Mazare, potrivit DNA.

  • Cine este Nicusor Constantinescu, baronul PSD de Constanta acuzat de abuz in serviciu. Ce spunea in octombrie 2013 despre DNA: Eu pe aia de la DNA i-as da pe toti afara maine, pentru ca fac politie politica in loc sa faca anchete profesioniste