Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, pentru agentia Mediafax, ca la intalnirea de la Ambasada SUA s-a discutat despre relatiile Statelor Unite cu Romania, despre colaborarea foarte buna in cadrul NATO, dar si despre lupta impotriva coruptiei din regiune si din Romania. Acesta a precizat ca a primit invitatia la nivel de presedinte de partid. Din partea PSD a fost prezenta Corina Cretu, in conditiile in care premierul Ponta se afla intr-o vizita la Bacau.

Blaga a precizat ca, la intalnirea cu asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Eurasia Hoyt Yee, PDL a pus si problema ridicarii vizelor pentru cetatenii romani.

"Am discutat despre relatiile Statelor Unite cu Romania, despre colaborarea foarte buna in cadrul NATO, despre Parteneriatul strategic, despre situatia din regiune - Ucraina si Republica Moldova. S-a discutat si despre lupta impotriva coruptiei din regiune si din Romania, si PDL a ridicat si problema ridicarii vizelor pentru cetatenii romani", a declarat liderul PDL.

"A fost o discutie extrem de utila, informala", a mai spus Vasile Blaga.

Blaga a precizat ca au fost prezenti trei presedinti de partide, respectiv el, Crin Antonescu si Mihai Razvan Ungureanu.

"Am fost trei presedinti de partide, pentru ca acordam o importanta deosebita relatiilor cu Statele Unite si am fost asa cum am primit si invitatia, la nivel de presedinte", a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a mentionat ca celelalte partide au fost reprezentate la nivel de vicepresedinte.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la Bacau, raspunzand unei intrebari, ca la Ambasada SUA la Bucuresti are loc o intalnire cu reprezentanti ai partidelor, invitatia fiind "mai veche", iar din partea PSD participa Corina Cretu.

Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Eurasia Hoyt Yee se afla la Bucuresti, marti, pentru o vizita de rutina in regiune, informa Ambasada SUA.

"Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Eurasia Hoyt Yee se afla la Bucuresti in data de 29 aprilie 2014 pentru o vizita de rutina in regiune. El se intalneste cu diversi lideri romani pentru a discuta aspecte referitoare la relatiile bilaterale si parteneriatul strategic", anunta Ambasada.