Presedintele Traian Basescu se intalneste miercuri cu Frank Rose, adjunctul asistentului pentru politica spatiala si de aparare al secretarului de stat al SUA, informeaza Presedintia. Presedintele il va primi pe Frank Rose, negociatorul american pentru scutul de la Deveselu, la Palatul Cotroceni la ora 15:00.

Frank RoseFoto: Ambasada SUA

Intrevederea are loc la o zi dupaintalnirile de la Ambasada SUA dintre asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Eurasia Hoyt Yee, prezent in Bucuresti pentru o vizita de rutina, si "diversi lideri romani", printre care reprezentanti ai principalelor partide si cu reprezentanti de rang inalt din Ministerul Afacerilor Externe roman. Tema discutiilor dintre Hoyt Yee si partea romana acopera "aspecte referitoare la relatiile bilaterale si parteneriatul strategic."

Premierul Victor Ponta nu participa marti la intalnirea de la Ambasada SUAcu asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Eurasia, trimitand-o in locul sau pe Corina Cretu. Premeirul Ponta a mers marti dimineata la Sculeni (REpublica Moldova) pentru a marca, impreuna cu omologul moldovean Iurie Leanca, eliminarea vizelor pentru cetatenii moldoveni de catre statele membre ale UE. Ulterior, premierul a mers la Bacau pentru a-si arata sustinerea fata de candidatii PSD la europarlamentare.

In ceea ce il priveste pe reprezentantul Ministerului de Externe, seful diplomatiei romane, Titus Corlatean, a plecat marti intr-o vizita de doua zile in SUA, unde va participa la conferinta internationala "Toward a Europe whole and free", organizata de Consiliul Atlantic al SUA (ACUS), la care vor fi prezenti oficiali ai Administratiei americane, inalti responsabili ai Uniunii Europene, ai Aliantei Nord-Atlantice, precum si prim-ministri, ministri ai afacerilor externe si ministri ai apararii din mai multe state europene, conform MAE roman.