Conducerea interimara a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) vrea sa recupereze din banii cheltuiti de fostul presedinte, Mihail Vlasov, actualmente anchetat de DNA in stare de arest la domiciliu. Un Rolls Royce Phantom si un Cadillac Escalade, masini pe care pe care Vlasov le folosea pentru a se deplasa, au fost scoase la vanzare pe mai multe site-uri de anunturi, potrivit unor surse din CCIR.

Rolls Royce Phanton, folosit de Mihai VlasovFoto: autovit.ro

Automobilul de lux Rolls Royce Phantom, fabricat in 2004, a fost cumparat la mana a doua in 2008, cu circa 250.000 euro, in timp ce pretul de catalog depaseste 400.000 euro.

Pentru acest automobil, pe care Mihail Vlasov il folosea numai cu sofer, revista Kamikaze scria in 2012 ca au fost cumparate si roata de rezerva, cu 3500 de euro, si un sistem audio-video de 10.000 de euro. In plus, asigurarea ar fi costat 15.000 de euro pe an. Acum Rolls Royce-ul este oferit spre vanzare la un pret negociabil de 135.000 de euro pe site-urile autovit.ro, tocmai.ro, olx.ro, depozitauto.ro si autosursa.ro, fiind precizate toate dotarile de lux.

Cadillac Escalade folosit de Mihai Vlasov

Cadillac Escalade folosit de Mihai Vlasov

Foto: autovit.ro

Celalalt automobil pe care CCIR il vinde este un Cadillac Escalade, fabricat in 2007, tapisat cu piele crem si avand toate celelalte caracteristici ale unei masini de lux. Pentru acesta pretul negociabil este de 70.000 de euro.

Reamintim ca Mihail Vlasov a fost presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din 2007 pana in 11 aprilie 2014, cand a fost demis prin votul membrilor Adunarii Generale Extraordinare, in urma arestarii sale pentru infractiunea de trafic de influenta in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta sa castige un dosar de arbritraj. De asemenea, scandalul a adus in atentia publicului presupusa dependenta a lui Vlasov de jocurile de noroc si desele sale imprumuturi de la camatari, subiecte care au fost abordate pana acum doar de mass media tabloide.

Potrivit Agerpres, CCIR a demarat efectuarea unui audit juridic care va fi urmat si de un audit financiar, in prezent CCIR fiind implicata in circa 90 de dosare litigioase, atat cu societati comerciale cat si cu persoane fizice.

Adunarea Generala Extraordinara l-a desemnat pe Mihai Daraban ca presedinte interimar pana la data de 6 iunie, cand se vor desfasura alegerile pentru noua conducere a CCIR.

Link-urile cu anunturile de vanzare: