Parintii din Bucuresti care vor sa-si inscrie copiii la gradinita pentru prima data pot depune cererile in perioada 28 aprilie - 30 mai, potrivit calendarului Inspectoratului scolar. Inscrierile au fost amanate cu o saptamana, dupa ce oficialii au constat ca noul program computerizat care centralizeaza toate cererile de insriere nu functioneaza.

Prin noul sistem parintii numai pot sa-si inscrie copiii la mai mult de trei gradinite. Acestea vor fi trecute pe o singura cerere i-a apoi copilul va fi repartizat in functie de locuri si optiuni.

Aceasta este prima etapa de inscriere la gradinita ale carei rezultate vor fi afisate in data de 3 iunie. Legea prevede ca in fiecare grupa pot fi inscrisi doar 20 de prescolari.

A doua etapa de inscriere pentru copiii care nu au mai fost niciodata la gradinita va fi organizata intre 4 iunie si 4 iulie. In 8 iulie vor fi afisate locurile ramase libere.

ISMB precizeaza ca inscrierile copiilor nou veniti in sistem vor putea continua si dupa data de 8 iulie, in limita locurilor ramase libere.

legea prevede clase de doar 20 de prescolari.Legea prevede ca in fiecare grupa pot fi inscrisi doar 20 de prescolari.

Potrivit Inspectoratului Scolar, in Bucuresti sunt disponibile 40.000 de locuri in gradinite. La nivel national sunt 665.000 de locuri.

Apoi, in 3 iunie, vor fi afisate locurile ramase libere dupa aceasta prima etapa.

Citeste mai mult: adev.ro/n4josl

Apoi, in 3 iunie, vor fi afisate locurile ramase libere dupa aceasta prima etapa.

Citeste mai mult: adev.ro/n4josl