Zeci de localnici din comuna vasluiana Pungesti au protestat, vineri dupa-amiaza, in sediul primariei din localitate, pe timpul si la finalul sedintei ordinare de Consiliu Local, fiind vizat primarul Mircea Vlasa, in zona facandu-ti aparitia politistii, pentru prevenirea unor incidente, transmite Mediafax.

Sediul Primariei Pungesti, judetul Vaslui, comuna unde compania Chevron a ridicat prima sonda de explorare a gazelor de sist din Romania, a fost scena unor noi proteste ale localnicilor, care au umplut holul institutiei, pe timpul si la finalul sedintei ordinare de Consiliu Local.

Vizat de huiduielile si scandarile celor aproximativ 30 de oameni a fost primarul Mircea Vlasa, localnicii acuzandu-l ca ar fi obtinut in mod ilegal terenul pe care l-a concesionat companiei americane pentru desfasurarea activitatilor de forare in zona.

"Oamenii au intrat in sediul primariei si, dupa terminarea sedintei de Consiliu Local, au huiduit si scandat impotriva primarului, care se afla in sala de sedinte. La un moment dat, a venit Politia pentru a calma spiritele, fara ca primarul sa iasa in multimea adunata in sediul institutiei", a declarat, vineri, secretarul Primariei Pungesti, Constantin Chiriac, pentru agntia de presa citata.

Reprezentantii Politiei Judetene Vaslui sustin ca nu s-au inregistrat acte de violenta, astfel incat nu au fost aplicate sanctiuni.

"Politia de la postul comunal a fost prezenta acolo, in scop preventiv, fara a interveni. Nu au fost inregistrate acte de violenta, si nici nu s-au aplicat sanctiuni", sustine purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Primarul comunei vasluiene Pungesti, Mircea Vlasa, este cercetat penal de politisti pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata pentru modul cum si-a atribuit titlu de proprietate pe terenul pe care, ulterior, l-a concesionat catre Chevron pentru explorarea gazelor de sist. Edilul din Pungesti a afirmat ca terenul pe care l-a concesionat catre Chevron l-ar fi obtinut in mod legal, fiind dobandit in anul 2005, ca mostenire de la bunicul sau.