Premierul Victor Ponta a afirmat joi, la postul public de radio, ca statul poate plati pensiile si salariile in acest an, fara sa se imprumute, indiferent cat de rau se va deteriora situatia din Ucraina sau din Europa.

"Romania isi asigura 100% fara niciun fel de alt ajutor pensiile, salariile si functionare institutiilor fara niciun fel de dificultate", a spus primul ministru, la Radio Romania Actualitati.

Acesta a precizat ca, avand in vedere "rezervele din Trezorerie si din buget, indiferent de cat de rau se va deteriora situatia din Ucraina sau din Europa nu va fi nevoie sa imprumutam bani din alta parte".

Premierul Victor Ponta declarase, saptamana trecuta, ca Romania s-a imprumutat marti de pe pietele financiare internationale la o dobanda foarte buna de 3,70%. Astfel, s-au asigurat banii de pensii si salarii pentru 2014, a adugat Ponta.

"Asta inseamna ca avem toti banii de salarii, de pensii, de functionare a institutiilor, orice s-ar intampla in Ucraina, orice s-ar intampla in alta parte", a afirmat premierul.