Profesorul de canto din Bacau, acuzat ca a agresat sexual mai multe eleve, cu varste curprinse intre sase si zece ani, a fost arestat, miercuri, pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Neamt, anunta Mediafax. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Bacau.

Profesorul de canto Lucian George Darie, in varsta de 41 de ani, fost concurent la emsiunea "Vocea Romaniei", a fost retinut marti de procurorii DIICOT. Potrivit referatului cu propunerea de arestare preventiva, exista indicii temeinice care contureaza banuiala rezonabila ca barbatul a savarsit infractiuni grave, dintre care una avand ca victima o minora de sase ani si jumatate.

Darie preda canto la Clubul Copiilor din Piatra Neamt. In calitatea lui de profesor, acesta ar fi "efectuat acte cu caracter sexual in prezenta unor eleve, minore cu varste cuprinse intre sase ani si jumatate si 10 ani".

In ordonanta de retinere emisa pe numele acestuia se arata ca dascalul "a exercitat acte concrete de natura sexuala in prezenta acestora, constand inclusiv in vizionarea unor filme cu caracter pronografic", s-a dezbracat in prezenta minorelor si s-a masturbat.

Anchetatorii sustin ca profesorul a filmat "o parte a acestor activitati" cu doua telefoane mobile si a transferat imaginile pe un dispozitiv de stocare a datelor. In 24 martie, dupa ce a aflat ca mama unei eleve de sase ani si jumatate a sesizat organele de urmarire penala, suspectul D. L. G. a sters toate imaginile pe care le avea salvate pe dispozitivul de stocare, dar si toate datele de pe hard disk-urile sistemelor informatice pe care le avea in posesie. Imaginile, precum si cateva sute de fisiere video cu caracter pornografic, au fost insa recuperate de catre anchetatori, la perchezitia informatica.

"Asa cum rezulta din imaginile identificate cu ocazia perchezitiei informatice asupra mediilor de stocare ridicate de la suspect, in unele situatii profesorul de muzica a supus elevele minore la acte cu caracter sexual ce au implicat folosirea corpului acestora, acte susceptibile a intruni elementele constitutive ale infractiunii de agresiune sexuala. O parte din aceste activitati au fost inregistrate de catre suspect, cu ajutorul a doua telefoane mobile, si transferate ulterior pe un dispozitiv de stocare a datelor", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

In acest dosar, procurorii DIICOT au fost sprijiniti de ofiteri de politie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminaltatii Organizate Neamt.