Duminica trecuta, in prima zi de Pasti, jandarmii bistriteni au fost anuntati prin intermediul 112 ca pe lacul Colibita cateva persoane braconeaza cu o plasa monofilament. Patrula de Jandarmerie sosita la fata locului a identificat trei persoane (Gheorghe M. de 51 de ani, Constantin D. de 45 de ani si Damian C. de 54 de ani, toti din Botosani) care in timp ce efectuau o plimbare pe lac au folosit o plasa monofilament pentru a pescui, anunta Bistriteanul.ro.

Jandarmii sositi la fata locului au constatat fapta, au ridicat bunurile in vederea predarii organelor de urmarire penala iar cercetarile urmeaza a fi continuate de catre lucratorii Sectiei 2 de Politie Rurala Prundu-Bargaului, conform prevederilor legale in vigoare.

Plasa folosita era din material plastic cu fir textil impletit cu 50 de flotoare de culoare alba cu o distanta de 1,5-2,0 metri intre acestea.

Conform art. 64, litera M, utilizarea uneltelor de plasa monofilament constituie infractiune si se sanctioneaza cu amenda de la 6.000 la 10.000 de lei si interzicerea dreptului de a pescui pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani.