Senatorul PSD Gabriela Firea a fost amendat cu 1.000 de lei pentru santaj impotriva unui membru CNA, a afirmat presedintele Traian Basescu intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni. Pe 4 aprilie, Narcisa Iorga, membru al Consiliul National al Audiovizualului, a scris pe blogul sau cum Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a dat dreptate in acest caz. In urma cu un an, Gabriela Firea a fost obligata la plata unei amenzi administrative de 1.000 lei in urma unei plangeri penale facute impotriva sa de catre Narcisa Iorga.

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe 8 martie 2011, Narcisa Iorga a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului l Bucuresti cu privire la comiterea de catre Gabriea Vranceanu Firea "a infractiunilor de santaj si ultraj", in perioada in care aceasta realiza emisiunea "Stirea Zilei", la Antena 3. Narcisa Iorga a reclamat ca Gabriela Firea, in cadrul mai multor editii ale emisiunii pe care o realiza la Antena 3, "a amenintat cu dezvaluirea unor aspecte si fapte ce tin de viata sa privata si profesionala, anterioare numirii sale in functia de secretar de stat, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), cu intentia de a o compromite" (Sursa).

Narcisa Iorga a facut referire la o emisiune din 9 decembrie 2009, in care Gabriela Firea l-a avut invitat pe Vadim Tudor. Iata mai jos un fragment din emisiune:

"Vranceanu Firea Gabriela: Am luat o amenda de la CNA din cauza asta. Ma astept la una si saptamana asta.

Vadim Tudor Corneliu: Cine-i CNA-ul asta, e Dumnezeu pe pamant? Cine-i Narcisa Iorga asta de terorizeaza presa? Ca acum ma ocup de ea.

Vranceanu Firea Gabriela: Se va dovedi cine este. Eu ii transmit doar ca daca mai indrazneste sa pronunte numele meu in anumite contexte peiorative si sa faca aprecieri la persoana mea voi spune si eu pe post cu martori cum era scoasa din toaleta Jurnalului National cand lucra acolo (...)

Vadim Tudor Corneliu: Dar cum traia cu soldatii sarbi in Kosovo? Cand facea pe corespondenta in Kosovo.

Vranceanu Firea Gabriela: Voi veni si eu si voi spune ceea ce stiu si nu cred ca-i va fi foarte moale. Ca se plangea ca are copil si ca-i pare rau sa afle despre ea anumite lucruri.

Vadim Tudor Corneliu: Cu cine a facut copilul ala?

Vranceanu Firea Gabriela: Eu nu spun deocamdata nimic. Daca mai indrazneste... Va regreta toate aceste amende pe care le propune si le provoaca. Toate aceste amenzi (...). Pentru ca doamna Iorga nu are alta ocupatie (...). Eu atat o avertizez ca ar fi bine sa se abtina (...)".

(Sursa)

Anul trecut, Gabriela Firea a fost obligata in instanta la plata unei amenzi administrative de 1.000 lei in acest caz.

"Gabriela Firea nu accepta amenda, contesta ordonanta procurorului la seful ierarhic superior, adica la Procurorul sef de sectie de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acesta emite in 15 noiembrie 2013 o rezolutie in care confirma ca 'sunt intrunite elementele constitutive de ultraj' si mentine ordonanta procurorului de caz. Gabriela Firea apeleaza la instanta competenta, adica Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cere achitarea acuzatiilor si anularea amenzii", a scris Narcisa Iorga pe blogul sau.

Potrivit acesteia, pe 2 aprilie 2014 Gabriela Firea a pierdut definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, care a respins ca nefondata plangerea acesteia.