Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, luni, ca guvernantii intentioneaza "repunerea pe tapet a Legii amnistiei si gratierii", dar si initierea unui proiect de lege privind modificarea organizarii Inaltei Curti de Casatie si Justie si a DNA, care ar insemna "o incalcare a MCV".

"Vicepremierul Liviu Dragnea, omul de incredere al domnului Ponta, pregateste o noua ofensiva legislativa antijustitie, bazata pe trei piloni", a precizat Predoiu intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Ulterior, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la TVR 1 la ora 19.20 ca "este exclusa" repunerea pe agenda Parlamentului a proiectului de lege privind amnistia si gratierea: "e caz inchis pentru PSD".

Predoiu a precizat ca aceasta ofensiva se refera la un proiect de lege privind scutirea de responsabilitate a presedintilor Consiliilor judetene, rediscutarea proiectului legii amnistiei si initierea unui proiect de lege privind numirile si atributiile ICCJ si ale DNA.

Potrivit lui Predoiu, PDL se opune acestor demersuri ale PSD. "Domnul Dragnea ar vrea sa trimita in justitie si mai departe, unde e cazul, in puscarie pe angajatii Consiliilor judetene in locul si pentru faptele pe care le comit baronii locali. Ne opunem categoric acestui proiect , nu e prima tentativa a domnului Dragnea. Aflam, de asemenea, ca se intentioneaza repunerea pe tapet a legii privind amnistia si gratierea prin care domnul Dragnea pregateste o bresa in sistemul justitiei, vrea sa dea o gaura in gardul penitenciarului prin care sa iasa coruptii PSD", a explicat Catalin Predoiu.

El a mai spus ca, potrivit unei informatii neverificate, s-ar pregati "in taina" un proiect privind ICCJ si DNA.

"In fine, avem o informatie neverificata, speram sa nu se confirme, ca in mare taina se pregateste un proiect de lege privind modificarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a DNA., care ar urma sa fie in Parlament sub forma unei initiative legislative din partea unor parlamentari ai PSD, PC, UNPR si UDMR", a adaugat Predoiu. El a aratat ca o astfel de initiativa legislativa ar trebui sa aiba avizul CSM si al Comisiei Europene. "Un astfel de proiect de lege ar insemna o incalcare a MCV", a adaugat Predoiu.