Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a declarat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, ca succesorul sau in acest post, Paul Brummell, va invata limba romana la Iasi, dupa cum l-a sfatuit, inainte de preluarea mandatului in aceasta vara, transmite Mediafax.

"Succesorul meu este Paul Brummell, care este un diplomat foarte experimentat, el este acum ambasador in Barbados, dar el a fost ambasador si in Kazahstan si in Turkmenistan si el va invata limba romana in Iasi, dupa recomandarea mea, inainte de mandatul meu care incepe in august", a spus Harris, care din aceasta vara va face parte din misiunea diplomatica britanica de la Moscova.

Ambasadorul Harris a sustinut de altfel intregul interviu difuzat de Pro TV in limba romana si a recitat cateva versuri din poezia "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie", de Mihai Eminescu.

Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, a fost primit, joi, la Palatul Cotroceni, pentru vizita de ramas-bun, de catre presedintele Traian Basescu.

Diplomatul Paul Brummell a fost numit in vara lui 2013 ambasador al Marii Britanii in Romania, succesor al actualului ambasador, Martin Harris, functia urmand sa fie preluata in august 2014.

Brummell si-a inceput cariera diplomatica in 1987, fiind in prezent inalt reprezentant britanic in Barbados si Estul Caraibelor. "In acelasi timp, el este reprezentant al Marii Britanii in Comunitatea Caraibelor (CARICOM), Organizatia Statelor Est-Caraibiene (OECS) si Consul General al Caraibelor Olandeze. Cariera sa diplomatica include o paleta larga de functii, inclusiv cea de Ambasador al Majestatii Sale in Turkmenistan si Kazakhstan (dar si Ambasador nonrezident in Kargazstan)", se arata in comunicatul remis la acel moment de misiunea diplomatica.

"Sunt onorat si in acelasi timp incantat sa fiu numit Ambasador al Marii Britanii in Romania. Este un privilegiu sa am oportunitatea sa imi desfasor activitatea in Romania. Tarile noastre impartasesc obiective importante ca parteneriatul in cadrul Uniunii Europene si al NATO. Astept cu interes sa contribui la consolidarea relatiilor bilaterale deja foarte stranse, incepand de anul viitor", a declarat Brummell, citat in comunicat.