DNA i-a trimis in judecata pe presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, si pe fiul sau, deputatul Vlad Cosma, sub acuzatia de fapte de coruptie

de C.Z.     HotNews.ro
Vineri, 11 aprilie 2014, 17:03 Actualitate | Esenţial


Vlad si Mircea Cosma
Foto: Camera Deputatilor
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti i-au trimis, vineri, in judecata pe presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si pe fiul sau, deputatul Vlad Cosma, sub acuzatia de  fapte de coruptie, a informat DNA

Mircea Cosma este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, iar Vlad Cosma, de trafic de influenta.

Procurorii au propus instantei inlocuirea masurii controlului judiciar luata fata de inculpatul Mircea Cosma, cu masura arestului la domiciliu, pe o perioada de 30 zile, intrucat -sustin anchetatorii - exista temeiuri noi care justifica luarea acestei masuri.

Potrivit procurorilor, Mircea Cosma a incercat sa influenteze buna desfasurare a procesului penal prin instrainarea cotei parti din bunurile detinute impreuna cu sotia sa, intre momentul inculparii sale si cel al instituirii sechestrului asigurator, in scopul sustragerii de la aplicarea acestei masuri.

Procurorii sustin ca Mircea Cosma a inclacat si conditiile impuse de judecatorul de drepturi si libertati cu ocazia dispunerii masurii controlului judiciar.

Magistratii spun ca Mircea Cosma a incalcat conditia de a nu lua legatura, pe nicio cale cu inculpatul Cosma Vlad Alexandru.
De asemenea, procurorii sustin ca au probe cu privire la savarsirea altor acte materiale din continutul constitutiv al infractiunii de luare de mita.

In acelasi dosar, mai sunt cercetati si omul de afaceri Razvan Alexe, pentru trafic de influenta si dare de mita, precum si Alixandrescu Daniel, director executiv al Directiei Patrimoniu (avand in subordine Serviciul Achizitii Publice si Contracte, precum si Serviciul Urmarire Lucrari Publice), pentru de luare de mita si abuz in serviciu.

In vederea asigurarii recuperarii prejudiciului cauzat, dar si pentru asigurarea masurii confiscarii speciale, in cauza, procurorii au dispus sechestru asigurator asupra bunurilor imobile apartinand inculpatilor ALEXE RAZVAN, COSMA VLAD ALEXANDRU, COSMA MIRCEA si ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN, pana la concurenta sumei reprezentand valoarea prejudiciului.

La propunerea procurorilor, instanta a dispus ca sumele nete incasate lunar de catre inculpatul Cosma Vlad Alexandru, incepand cu data de 28.02.2014, cu titlu de salariu (indemnizatia si alte venituri periodice provenite de la Parlamentului Romaniei - Camera Deputatilor) sa fie poprite in cuantum de o treime.

Prin rechizitoriu s-a propus masura popririi asiguratorii asupra cotei de o treime din veniturile primite cu titlu de pensie, de catre inculpatul COSMA MIRCEA, de la Casa Judeteana de Pensii Prahova, precizeaza DNA.

Avand in vedere ca atat inculpatul Cosma Vlad Alexandru, cat si inculpatul Cosma Mircea au instrainat cotele parti din imobilele detinute in proprietate, exclusiv pentru sustragerea lor de la aplicarea sechestrului, procurorii au propus rezolvarea chestiunii prealabile, constand in anularea unei donatii facuta de inculpatul Cosma Vlad Alexandru, si anularea actului de partaj voluntar efectuat de inculpatul Cosma Mircea, ambele autentificate la data de 20 februarie 2014, pentru cauza ilicita, a mentionat sursa citata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

 • In perioada 2012 - 2013, inculpatii Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru au pretins si primit de la trei reprezentanti ai unor societati comerciale, denuntatori in cauza, suma totala de 4.410.149,97 lei, disimulata in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv de aceste societati catre doua firme controlate in fapt de inculpatul Alexe Razvan. Sumele de bani au fost pretinse si primite de cei doi in schimbul interventiei la persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova si anume la inculpatii Cosma Mircea, presedintele autoritatii publice judetene si Alixandrescu Daniel Adrian, director executiv al Directiei Patrimoniu (avand in subordine Serviciul Achizitii Publice si Contracte, precum si Serviciul Urmarire Lucrari Publice), astfel incat cele trei societati sa obtina de la Consiliul Judetean Prahova trei lucrari de modernizare/intretinere a drumurilor, dar si pentru a deconta cu prioritate lucrari deja efectuate.
 • Cele trei lucrari se refera la obiectivele urmatoare: "Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judetul Prahova", "Lucrari si servicii privind intretinerea curenta a drumurilor publice ¬ plombe" si "Intretinerea curenta a drumurilor judetene pe timp de iarna 2012 ¬ 2013".
 • Pentru ca societatile denuntatorilor sa castige cele trei lucrari, in cadrul Consiliului Judetean Prahova s-au desfasurat, sub directa implicare a inculpatilor Cosma Mircea si Alixandrescu Daniel Adrian, proceduri de achizitie publica, cu incalcarea dispozitiilor legale si prin care bugetul judetului a fost prejudiciat cu suma totala de 6.077.273,24 lei.
 • Pentru a-si incalca atributiile de serviciu rezultate din lege si din fisa postului si pentru a favoriza cele trei societati comerciale, inculpatii Cosma Mircea si Alixandrescu Daniel Adrian au pretins si primit de la inculpatul Alexe Razvan o parte din sumele pretinse si primite de acesta de la denuntatori, respectiv - 1.890.064,27 lei ¬ inculpatul Cosma Mircea si 130.000 lei ¬ inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian.
 • Anterior, in perioada 2010 ¬ 2011, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, inculpatul Cosma Mircea a mai pretins de la reprezentantul de atunci al uneia din cele trei societati comerciale (in prezent decedat), in schimbul decontarii cu prioritate a sumelor datorate de autoritatea publica judeteana pentru lucrari executate de aceasta firma, suma totala de 900.000 lei din care a primit 550.000 lei. Suma a fost disimulata in contravaloarea unor suprafete de teren arabil - obiect al unor contracte de vanzare cumparare autentificate, in baza carora societatea le-a,,achizitionat¬ de la persoane interpuse de inculpat, apropiate familiei sale, la preturi supraevaluate. Obiectul mitei l-a reprezentat in acest caz diferenta dintre pretul de vanzare catre societatea respectiva si pretul cu care terenurile fusesera efectiv cumparate anterior, de la primii proprietari si este in cuantum de 487.000 lei.
Concret, starea de fapt detaliata in rechizitoriu este urmatoarea:
 • In decursul mai multor ani, intre 2010 si 2013, presedintele Consiliului Judetean Prahova, inculpatul Cosma Mircea a derulat o activitate infractionala de natura a prejudicia bugetul public al judetului, in favoarea unor interese private, antrenand intr-un circuit ilicit, sustinut si de reprezentantii societatilor comerciale favorizate ¬ denuntatori in cauza, mai multe persoane printre care si pe fiul sau, Cosma Vlad Alexandru, deputat in Parlamentul Romaniei.
 • In concret, contra unor sume de bani ¬ reprezentand, initial - pretul unor contracte de vanzare cumparare terenuri supraevaluate si ulterior - un procent din castigul asigurat celor 3 societati comerciale, inculpatul Cosma Mircea ¬ uzand de prerogativele conferite de functia detinuta la nivelul autoritatii publice judetene si beneficiind de concursul cointeresat al inculpatului Alixandrescu Daniel Adrian ¬ functionar public avand calitatea de director al unor departamente ¬cheie¬ in cadrul Consiliului Judetean Prahova, a facilitat castigarea de catre cele trei societati a procedurilor de achizitie publica organizate de consiliul judetean ca entitate achizitoare de lucrari si servicii, dar si decontarea cu prioritate a altor lucrari deja efectuate.
 • Interventia reprezentantilor societatilor la presedintele Consiliului Judetean Prahova s-a realizat fie direct (prin reprezentantul de atunci al uneia din cele trei societati comerciale, in prezent decedat), fie prin intermediul inculpatului Cosma Vlad Alexandru, dar si a inculpatului Alexe Razvan (apropiat al familiei Cosma), care si-au traficat influenta avuta asupra inculpatului Cosma Mircea in sensul celor de mai sus, contra unui ¬comision¬ impartit intre ei - in doua parti egale.
 • Sumele de bani ¬ obiect al infractiunilor de coruptie cercetate, respectiv trafic de influenta, dare si luare de mita, au fost procurate si au ajuns in posesia inculpatilor Cosma Mircea si Alixandrescu Daniel Adrian dupa derularea unor operatiuni juridice de transfer succesiv de proprietate in care au fost interpuse mai multe persoane fizice (in ceea ce-l priveste exclusiv pe inculpatul Cosma Mircea), respectiv in urma unor procedee financiare fictive in care au fost implicate doua firme controlate in fapt de inculpatul Alexe Razvan, S.C. MARCONSTRUCT COMPANY S.R.L. PLOIESTI si SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL Ploiesti.
 • In realizarea rezolutiei infractionale, in perioada 2012-2013, au avut loc mai multe intalniri intre reprezentantii celor trei societati (si altele) si inculpatul Alexe Razvan ¬ omul de legatura cu presedintele Consiliului Judetean Prahova, la care ¬ sporadic ¬ a participat si inculpatul Cosma Vlad Alexandru, prezenta celui din urma fiind de natura a intari convingerea pentru ceilalti participanti a respectarii intelegerilor. Ca loc al acestor intalniri a fost ales un birou inchiriat de inculpatul Alexe Razvan in incinta unui spatiu detinut de o societate controlata de membri familiei Cosma, situat intr-o comuna din judetul Prahova.
 • In aceasta locatie, persoanele implicate stabileau modalitatea in care urmau sa participe la licitatiile organizate la nivelul Consiliului Judetean Prahova, societatea care trebuia sa castige o anume lucrare, costurile estimative de executie si castigul obtinut, dar si cuantumul ¬comisioanelor¬ care trebuiau platite si anume: 10% pentru presedintele autoritatii publice judetene ¬ inculpatul Cosma Mircea si pentru formatiunea politica pe care acesta o reprezenta, sume fixe ¬ de regula 10.000 lei de lucrare pentru sprijinul acordat de inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian ¬ potrivit prerogativelor functiei sale, precum si 1/3 din castig care se impartea in mod egal intre inculpatii Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru ¬ traficantii de influenta.
 • Aceste ¬intelegeri¬ au fost materializate in forma scrisa (pentru a deveni explicite participantilor la discutii) de catre inculpatul Alexe Razvan, dar si de o alta persoana.
 • Cu privire la modalitatea in care banii (reprezentand obiectul infractiunilor de coruptie cercetate in cauza) ajungeau in posesia inculpatilor, s-a demonstrat in cursul urmaririi penale ca pentru acest obiectiv au fost folosite mai multe societati comerciale, controlate - in fapt - de inculpatul Alexe Razvan, de pilda SC MARCONSTRUCT COMPANY SRL Ploiesti si SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL Ploiesti, societati catre care denuntatorii ¬ castigatori ai licitatiilor ¬ subcontractau fictiv o parte din lucrare si in conturile carora efectuau apoi plati.
 • Banii erau scosi numerar din conturile societatilor controlate si transportati la biroul mentionat, de trei persoane, martori in cauza, de unde erau impartiti potrivit intelegerilor si apoi remisi de catre inculpatul Alexe Razvan ¬ dupa retinerea propriilor,,comisioane¬ - catre inculpatii Cosma ¬ tata si fiu, precum si catre inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian.
 • In aceasta modalitate, in perioada 2012-2013, inculpatii Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru au intrat in posesia unor sume de bani in cuantum de 4.410.149,97 lei, pe care i-au impartit in mod egal, iar inculpatii Cosma Mircea si Alixandrescu Daniel Adrian au primit de la inculpatul Alexe Razvan, pentru incalcarea atributiilor de serviciu si favorizarea celor trei agenti economici mentionati in legatura cu trei lucrari atribuite de autoritatea publica judeteana (ce vor fi detaliate in cele ce urmeaza) - 1.890.064,27 lei (Cosma Mircea), respectiv 130.000 lei (Alixandrescu Daniel Adrian).
 • Cuantumul total al sumelor primite de inculpati a fost calculat prin raportare la cotele parti stabilite prin intelegerile lor frauduloase, cu exceptia sumelor primite de inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian (130.000 lei) care au rezultat din ancheta, respectiv 40.000 lei (in doua transe egale) pentru lucrarea,,Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judetul Prahova¬, 40.000 lei pentru,,Lucrari si servicii privind intretinerea curenta a drumurilor publice ¬ plombe¬ si 50.000 lei pentru lucrarea,,Intretinerea curenta a drumurilor judetene pe timp de iarna 2012 ¬ 2013¬.
 • In concret, cercetarile in cauza au vizat ¬ asa cum s-a aratat in cele ce preced - trei lucrari scoase la licitatie de Consiliul Judetean Prahova in perioada 2012-2013 si anume,,Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judetul Prahova¬,,,Lucrari si servicii privind intretinerea curenta a drumurilor publice ¬ plombe¬ si,,Intretinerea curenta a drumurilor judetene pe timp de iarna 2012 ¬ 2013¬.
 • Potrivit documentelor ridicate de la Consiliul Judetean Prahova, procedurile de licitatie pentru cele trei lucrari au fost viciate, cu concursul inculpatilor Cosma Mircea si Alixandrescu Daniel Adrian.
 • Cele trei contracte de lucrari ar fi fost incheiate prin proceduri de achizitie publica in conditiile unei posibile intelegeri intre participanti si autoritatea contractanta, concretizata in depunerea de oferte si precizari formale, invocarea unor documente nerelevante inclusiv a unor dispozitii legale inexistente si a tergiversarii procedurii de licitatie publica pentru achizitionarea serviciilor de deszapezire, a analizarii de catre o comisie de evaluare a unor documente de calificare nedepuse de ofertanti si in conditiile supraevaluarii valorii achizitiei.
 • Serviciile de deszapezire au fost atribuite cu incalcarea dispozitiilor legale in vigoare.Totodata, contractele de lucrari si servicii analizate au fost prelungite si valoarea lor a fost suplimentata prin incheierea de acte aditionale si de noi contracte contrar clauzelor contractuale, pe baza unor documente continand afirmatii nereale, prin negocieri fara publicarea unui anunt de participare.
 • Sumele datorate in baza contractelor analizate au fost achitate de Consiliul Judetean Prahova anterior termenului prevazut de dispozitiile art. 36 alin. 1 din O.U.G. nr. 34/2009, respectiv art. 5.3. din contracte si cu incalcarea dispozitiilor art. 14 alin. 8 din Legea nr. 273/2006.
 • Ca urmare a suplimentarii nejustificate, pe baza unor documente continand afirmatii nereale si a supraevaluarii valorii estimate a achizitiei a fost prejudiciat bugetul judetului Prahova cu suma totala de 6.077.273, 24 lei, reprezentand: 1.513.971 lei, contract de lucrari avand ca obiect executarea lucrarii ¬Modernizare DJ 101 I, Buda - Nedelea, jud. Prahova¬, 308.489,20 lei, contract de lucrari avand ca obiect executarea de ¬Lucrari si servicii privind intretinerea curenta a drumurilor publice - plombe¬, 4.254.812,38 lei, contractele de servicii de deszapezire campania 2012-2013.

5940 vizualizari

 • +23 (25 voturi)    
  Foarte bine! (Vineri, 11 aprilie 2014, 17:08)

  Matrafirefox [utilizator]

  DNA-ul sa trimita la inchisoare intregi familii de corupti!
  • +9 (11 voturi)    
   da, de acord (Vineri, 11 aprilie 2014, 18:46)

   Piticot9 [utilizator] i-a raspuns lui Matrafirefox

   cu o mentiune, la inchisoare sa-i trimita judecatorii. Dar la cum merge treaba cu anumite dosare, iar aici pot face referire la dosarul "caprioara" a baronului oprisan, care dupa aproape 8 ani de zile se taraie cu termene de 60-90 de zile si inca nu s-a dat un verdict nici dupa atata amar de vreme 7 ani si 8 luni!!! Este incredibil, cu cine a facut balt pt asta???? Sa se dea o sentinta, oricare ar fi ea pt a merge mai departe in apel. Cum se poate intinde atatia ani un verdict in prima instanta???! Pai nastase e mic copil in pantaloni scurti pe langa jupanu` oprisan
   • +3 (3 voturi)    
    Asta as vrea si eu sa stiu (Vineri, 11 aprilie 2014, 22:29)

    Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui Piticot9

    de ce unele dosare treneaza atatia ani, unde anume e buba ?
 • +24 (26 voturi)    
  excelent (Vineri, 11 aprilie 2014, 17:20)

  mircearh [utilizator]

  Il astept pe Ponta sa aiba iar o manifestare de rara inteligenta si sa ne spuna ca nu va putea DNA sa anihileze toate milioanele alea de uselisti fanatici, ca DNA putea sa ii intrebe pe baroni daca poate sa ii ancheteze, nu sa inceapa dosare asa de capul lui, ca baronu' nu e Pablo Escobar sa fie nevoie de politie sa il escorteze, era destul un politist comunitar si tot asa.
 • +14 (16 voturi)    
  Bre Mazeta &Co. (Vineri, 11 aprilie 2014, 17:30)

  Sani [utilizator]

  Hai bai, echipa de USL-ama iesiti la atac...

  Nu stiu de ce dar in ultimul timp ati fost mai mult antiamericani si proSoviet...aaaah...pardon, proRusi decat antiBasescu.

  Hai patri(h)otilor de doi bani, dati din goarna...
 • -18 (20 voturi)    
  cum vine aia (Vineri, 11 aprilie 2014, 17:35)

  destanga [utilizator]

  Pentru "presupuse"fapte de coruptie ,pai ori sunt ori nu sunt corupti.
  • +12 (14 voturi)    
   bai gogule (Vineri, 11 aprilie 2014, 18:09)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui destanga

   lasa-te . du-te si tine-i poseta lui paula iacob ca prea te vad patruns de soarta zdrentelor pesediste.
   • +9 (11 voturi)    
    E normal, (Vineri, 11 aprilie 2014, 18:48)

    Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

    ca daca intra P$D-istii la parnaie o sa ramana fara loc de munca.
 • +13 (15 voturi)    
  Va urez : (Vineri, 11 aprilie 2014, 17:47)

  ator2050 [utilizator]

  La Multi Ani !!!
 • +10 (12 voturi)    
  aici e în familie (Vineri, 11 aprilie 2014, 17:57)

  corvus coraX [utilizator]

  Avem de a face cu primul caz în care mebrii ai Famigliei sunt şi membri ai familiei. Ar fi util să fie băgaţi în aceeaşi celulă cu vreo alţi câţiva cu condamnări babane să le dea nişte lecţii de supravieţuire novicilor...
 • +9 (11 voturi)    
  Bravo Dna!!!!!!!!!! (Vineri, 11 aprilie 2014, 18:00)

  zeus333 [utilizator]

  /// scrie pe fata lor!:EVAZIONISTI SI NE PLACE MITA!
 • +9 (11 voturi)    
  Dottore, dottore... (Vineri, 11 aprilie 2014, 18:10)

  airwave [utilizator]

  Partea cea mai interesanta e aici:

  "In aceasta locatie, persoanele implicate stabileau modalitatea in care urmau sa participe la licitatiile organizate la nivelul Consiliului Judetean Prahova, societatea care trebuia sa castige o anume lucrare, costurile estimative de executie si castigul obtinut, dar si cuantumul "comisioanelor" care trebuiau platite si anume: 10% pentru presedintele autoritatii publice judetene - inculpatul Cosma Mircea si pentru formatiunea politica pe care acesta o reprezenta (...)"

  Nu ar fi normal sa fie convocat presedintele partidului finantat din aceste presupuse fapte de coruptie, sa dea un pic cu subsemnatul? La fel, si trezorierul, si presedintele executiv...
 • +6 (8 voturi)    
  acum baieti..... (Vineri, 11 aprilie 2014, 18:27)

  oxxxxxyyyyya [utilizator]

  pt. ca procedurile democratice parlamentare,v-au permis sa va faceti toate aranjamentele necesare;ca sa aveti dosare curate, averea sa fie la adapost, ......o sa va plimbati , bine mersi pe banii contribuabililor, prin tot soiul de instante........pana o sa uite lumea ca au existat doi hoti de prahova si......multi altii in restul tarii.
 • +9 (11 voturi)    
  cum mergeau in fapt lucrurile (Vineri, 11 aprilie 2014, 19:13)

  FlorinOprea [anonim]

  Ca sa vedeti cum functiona am sa relatez ce s-a intimplat in decembrie 2012 (luna alegerilor). In ziua alegerilor (9) soseaua Valenii de Munte - Tirlesti 20 km au trecut cu deszapezirea de trei ori dus-intors pina la ora 13. Dupa o saptamina (17), abia dupa ora 13 au trecut o data. Dupa care, timp de 2 saptamini asfaltul s-a uscat. Din senin, pe 29 seara a trecut un autogreder care pus si simplu a barbierit asfaltul scotind scintei. Am sesizat prefectul (liberal) care pur si simplu a acoperit hotia lui cosma @co, obligind primarul sa declare ca a fost deszapezire, desi evidenta arata ca asfaltul era uscat ca in palma (am poze). Sincer, m-ar bucura ca cosma @co sa stea ceva timp pe la racoare!
  • +5 (5 voturi)    
   Racoare dar si confiscari (Vineri, 11 aprilie 2014, 22:40)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui FlorinOprea

   La racoare, da, daca se dovedesc vinovati. Dar de asemenea daca nu se lasa si cu confisacari, dreptatea e doar pe jumatate facuta.
 • +4 (6 voturi)    
  Dreptate pina la capat! (Vineri, 11 aprilie 2014, 20:20)

  FlorinOprea [anonim]

  domnule cosma felicitari, sunteti aproape de indeplinirea sloganului de campanie al psd-ului: Dreptate pina la capat! E plina Prahova de afise! Sincer, acum si eu, care nu am votat niciodata cu rosii, as vrea sa se indeplineasca sloganul vostru!
  Doamne ajuta, vorba marxistului!
 • +3 (3 voturi)    
  pe licuricii astia (Sâmbătă, 12 aprilie 2014, 0:02)

  rov [utilizator]

  in State nu i-ar angaja nimeni nici macar soferi de dric, iar in Italia mafia i-ar pune cel mult la spalat butoaie. Numai in RO au prosperat buruienie astea ordinare...
 • +3 (3 voturi)    
  Mihai Eminescu articol in presa anilor 1870 - 1889 (Sâmbătă, 12 aprilie 2014, 10:09)

  a_ [utilizator]

  Un articol scris de Mihai Eminescu .

  “De când lumea nu s-a văzut ca un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice.

  Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuţii, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câţiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.

  Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; că cei ce combat funcţionarismul vor spori numărul posturilor cu sutele; că cei ce sunt pentru independenţa alegătorilor vor face pe funcţionar să atârne atât de mult de autorităţile supreme încât aceste mii de oameni să voteze conform comandei din Bucuresti; că se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavodă-Chiustenge (Constanţa n.r.), care nu face nici cinci, si că patru milioane din preţul de cumpărătură se va împărţi între membrii Adunărilor; că se va constata cumcă o seamă de judecători si de administratori în România sunt tovarăsi de câstig ca bandiţii de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmplă zilnic, fără ca opiniunea publică să se mai poată irita măcar.

  Nu există alt izvor de avuţie decât munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul.. Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.

  Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele si averea unei generaţii… Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-si petrece viaţa la puscărie…

  Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau
  • +3 (3 voturi)    
   continuare (Sâmbătă, 12 aprilie 2014, 11:07)

   a_ [utilizator] i-a raspuns lui a_

   ,dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.
   Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune.

   Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însusi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţis a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanţi ai voinţei legale si sincere a ţării. Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscărie.”


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version