Gestul tinerei de etnie roma din localitatea buzoiana Berca, Loredana Neagu, de 20 de ani, de a duce la Politie un portofel cu 1.000 de lei, carduri si acte, pe care l-a gasit pe strada, a impresionat atat autoritatile cat si societatea civila, care au decis sa o recompenseze, scrie Agerpres.

Primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, a declarat vineri ca Primaria o va ajuta pe tanara cu materiale de constructii cu care sa-si ridice o locuinta pentru ea si pentru ceilalti 13 membri ai familiei, de lucrare urmand sa se ocupe tatal fetei, care este zidar.

"Loredana este o fata cinstita si corecta, sunt oameni care isi fac treaba cu constiinciozitate daca simt ca esti alaturi de ei la nevoie si nu ii lasi sa rabde de foame. Primaria ii va ajuta cu materiale de constructie, ciment, scandura, bazarca, pentru a-si ridica un adapost, iar un membru al familiei va fi angajat la primarie", a spus Valeriu Marcu.

Potrivit acestuia, un post de radio privat a anuntat ca ii va oferi fetei, timp de zece luni, cate 1.000 de lei lunar, iar reprezentantii unei firme furnizoare de materiale de confectii din Buzau i-au oferit Loredanei un loc de munca, fiind dispusi sa o califice la locul de munca.

Tanara de etnie roma din comuna Berca a primit drept recompensa de la proprietara portofelului suma de 15 lei.