Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat joi ca, deocamdata, este prea devreme pentru a fi inceputa urmarirea penala in cazul sesizarii Corpului de Control al Guvernului privind schimbul de terenuri din comuna Nana, transmite Mediafax.

"Cel cu terenurile astazi a fost inregistrat in evidentele noastre. (...) In clipa in care stam noi de vorba, este foarte devreme, pentru ca nici procedurile administrative, de inregistrare, nu au fost terminate, parcurse", a spus Nitu, dupa terminarea sedintei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Presedintele Traian Basescu a transmis, marti, un mesaj procurorilor, la bilantul MAI, in legatura cu ancheta Corpului de control al premierului privind achizitia de teren agricol la Nana: "Va rog anchetati imediat si, daca e incalcare de lege, sa raspunda inclusiv presedintele Romaniei!".

In discursul sustinut la bilantul MAI, Traian Basescu a spus ca a aflat despre raportul Corpului de control al premierului, privind nereguli in achizitia de terenuri la Nana, si a cerut institutiilor sa ancheteze imediat, iar daca este incalcare de lege, sa raspunda inclusiv presedintele.

Presedintele Comisiei de ancheta privind terenurile din Calarasi, senatorul Mihai Fifor, declara, desi s-a incercat blocarea activitatii acestei comisii, raportul va fi prezentat in scurt timp in plenul Parlamentului, el precizand, in acelasi timp, ca nu va raspunde "jignirilor" Ioanei Basescu.