Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu se dezice de presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, si nici de seful CJ Dolj, Ion Prioteasa, afirmand ca acestia "au probleme" pentru ca PSD este bine cotat in judetele respective, transmite Agerpres.

Adrian DuicuFoto: Agerpres

"Eu cred ca vom lua mai multe voturi, pentru ca oamenii stiu foarte bine. Eu nu ma dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toti ceilalti care doar pentru ca sunt din judete unde PSD sta foarte bine au probleme. Stiam cu totii acest lucru, ca asta se va intampla pana in noiembrie", a declarat Ponta la finalul unei dezbateri pe tema educatiei care a avut loc la Biblioteca Central Universitara.

El a mai spus ca nu-i poate cere lui Duicu sa treaca la Partidul Miscarea Populara.

"Am vazut un breaking news in urma cu ceva timp: perchezitii la Piatra Neamt, la primarie. Dupa care, domnul Pinalti, altfel un om simpatic, pe care-l apreciez, a trecut la PMP si nu mai e nicio problema. Ce sa fac, sa-i spun si lui Duicu sa treaca la PMP? Nu", a adaugat Victor Ponta.

Amintim ca presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si seful Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, Stefan Ponea, sunt acuzati ca ar fi determinat functionari publici sa numeasca si sa mentina apropiati ai acestora in functii de conducere in institutii publice si sa concesioneze terenuri din Orsova, la preturi convenabile.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat joi, intr-un comunicat de presa, ca procurorii Sectiei de combaterea infractiunilor de coruptie au inceput urmarirea penala in cazul baronului PSD de Mehedinti pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

In decembrie 2013, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa (PSD), vicepresedintele institutiei Cristinel Iovan si doi sefi serviciu in dosarul privind atribuirea, in conditii presupus nelegale, a unor contracte finantate din fonduri locale si europene.

Potrivit unui comunicat al DNA, Ion Prioteasa este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un interes patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata, iar Cristinel Iovan de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata.