Romanii au cea mai mare incredere in institutia militara, a declarat Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, duminica, la sediul ministerului, cu ocazia sarbatoririi Zilei NATO, transmite Agerpres.

Mircea DusaFoto: Agerpres

"Institutia militara, o institutie care se bucura de aprecierea romanilor, practic institutia in care romanii au cea mai mare incredere, a facut in aceasta perioada eforturi deosebite in vederea restructurarii. A facut eforturi deosebite pentru a participa la misiuni internationale alaturi de aliatii nostri. In aceasta perioada au fost rotiti in teatrele de operatii peste 40.000 de militari, nu numai in 5-10 ani, vorbesc de intreaga perioada de cand am semnat acordul pentru parteneriatul pentru pace. In aceasta perioada si-au pierdut viata 26 de militari romani, 23 in Afganistan, 3 in alte teatre de operatii.

"In aceasta perioada peste 400 de ofiteri si subofiteri au participat si participa la asigurarea functionarii organismelor militare, fie ca este vorba de NATO, fie ca este vorba despre organismele militare ale Uniunii Europene", a spus Dusa.

Ministrul a tinut sa le ureze 'La multi ani' militarilor romani si aliantei NATO.