Televiziunea Est TV si ziarul Mesagerul de Neamt au difuzat joi seara, respectiv vineri, un film in care seful PSD Neamt, deputatul Ionel Arsene, apare in ipostaze compromitatoare alaturi de o tinara. Potrivit Mesagerul de Neamt, deputatul PSD e surprins in ipostaze intime in filmul care, la ora redactarii acestei stiri, nu este disponibil online. Seful PSD Neamt a condamnat intr-un comunicat de presa "modul mizerabil in care s-a incercat discreditarea mea si a activitatii mele" si sustine ca e vorba despre "trucaje video".

Ionel ArseneFoto: Arhiva personala

Cu o saptamana in urma, Ionel Arsene anuntase public ca PSD Neamt a racolat 16 primari din PNL si PDL.

Potrivit CV-ului oficial de pe site-ul Camerei Deputatilor, Ionel Arsene este inginer economist, avind diploma obtinuta la o institutie numita UUMV Bucuresti. O cautare pe internet nu releva nici o institutie de invatamint superior cu acest nume sau acronim in Bucuresti.

Comunicatul postat de Ionel Arsene pe pagina sa de Facebook:

Condamn modul mizerabil in care s-a incercat discreditarea mea si a activitatii mele. Folosirea unor astfel de mijloace arata ca, pentru unii dintre adversarii mei, obiceiurile vechi nu dispar niciodata. Calomnia si minciuna sunt instrumente care arata slabiciunea celor care au ales sa le utilizeze. Fara argumente reale si solide, unii dintre adversarii mei politici, din disperare, au ajuns sa foloseasca trucaje video in incercarea de a-mi pata imaginea publica. Doresc sa le transmit un mesaj foarte clar: nu ma voi lasa intimidat de nimeni! Am incredere in ceea ce fac in slujba cetatenilor, ca reprezentant in Parlament al judetului Neamt, si in deciziile mele in calitate de presedinte al unei organizatii de partid. Voi lupta intotdeauna impotriva celor ca ei, cei care nu au curaj sa iasa public si sa lupte cu argumente, dar aleg sa o faca mizerabil, prin atacuri josnice si lipsite de onoare.

Este regretabila implicarea a doua institutii de presa in aceasta actiune de discreditare. Sunt un sustinator al libertatii presei, dar cred cu tarie ca jurnalistii trebuie sa fie responsabili pentru actiunile lor in fata opiniei publice. Nu au voie sa se joace cu destinele oamenilor! Nu au voie sa permita sa fie folositi in asemenea actiuni indreptate impotriva unor persoane. Rolul presei este de a informa oamenii, nu de a distruge vieti pentru patronii de presa sau alti beneficiari. De aceea, voi folosi toate mijloacele legale pentru a aduce in fata justitiei pe cei implicati in atacul abject la adresa mea. Cei responsabili trebuie sa dea socoteala pentru actiunile lor si sper ca aceasta situatie sa devina un exemplu pentru aceia care vor mai incerca pe viitor sa faca astfel de gesturi condamnabile.

Sunt sotul unei femei minunate si tatal unui copil extraordinar. Regret profund ca numele meu a fost implicat intr-o asemenea actiune calomnioasa. Timpul petrecut in politica m-a invatat ca te poti astepta la orice, dar familia nu trebuie sa sufere din cauza celor fara onoare si rusine care au putut gandi un asemenea atac la adresa mea. Si sunt convins ca, la fel ca mine, nemtenii isi pretuiesc familiile si pe cei dragi si vor fi alaturi de mine pe parcursul acestor evenimente. Pentru ca cei care au facut asa ceva sunt in stare de orice. Ieri am fost eu, maine poate fi altcineva care le sta in cale. Nu trebuie sa le mai permitem sa ne polueze spatiul public cu ura lor, cu lipsa lor de onoare si de moralitate. Pentru binele nostru si pentru valorile care ar trebui sa guverneze vietile noastre, ale tuturor.