Dan Sova a delegat principalele atributii de ministru al Transporturilor catre secretarul general al ministerului, Elena Petrascu, la doar o zi dupa aceasta si-a preluat functia, scrie Robert Turcescu, pe blogul lui. Ziaristul noteaza ca Elena Petrascu pare "genul de functionar public indispensabil", in conditiile in care aceasta era, in 2001, cand Nastase si Mitrea au semnat contract Bechtel, directorul general al Directiei Juridice din Ministerul Transporturilor.

Elena Petrascu a avut o cariera de invidiat in mai toate guvernele. In 22 noiembrie 2013, Elena Petrascu a fost numita in functia de director general al departamentului Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, condus de Dan Sova. Dupa remanierea guvernamentala, l-a urmat pe Dan Sova la Ministerul Transporturilor, unde a fost numita pe 11.03.2014, in functia de Secretar General al acestui minister.

"Surpriza insa abia acum vine: la doar O ZI dupa ce a ajuns in noua ei functie, Elena Petrascu a devenit adevaratul ministru al Transporturilor", spune Robert Turcescu, care prezinta ordinul 187 din 12.003.2014, prin care Dan Coman Sova semneaza delegarea unor atributii ale ministrului Transporturilor catre doamna Elena Petrascu.

Potrivit anexei ordinului, Elena Petrascu nu este doar ordonator principal de credite pentru toate activitatile ministerului (mai putin pentru cele din domeniul medical, comunicare, relatii cu Parlamentul si sindicatele), dar are in subordine toate unitatile de forta ale ministerului: de la Romatsa, CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex, Tarom si multe altele, pina la Registrul Auto Roman sau Autoritatea Rutiera Romana, noteaza Robert Turcescu.

Pe 25.03.2014, Dan Sova o desemneaza pe Elena Petrascu membru provizoriu in Consiliul de Administratie al ROMATSA.

Trei zile mai tirziu, pe 28.03.2014, Elena Petrascu este desemnata presedinte al CA ROMATSA, in chiar prima sedinta a acestui for, la care participa initial doar ca membru provizoriu desemnat prin ordin de ministru.

Robert Turcescu spune ca in anul 2001, cand Adrian Nastase si Miron Mitrea au semnat contractul Bechtel, Elena Petrascu era directorul general al Directiei Juridice din Ministerul Transporturilor.

In 2005, cind s-a renegociat contractul Bechtel, Petrascu era pe aceeasi functie, director juridic la MT.

Citeste restul articolului si CV-ul Elenei Petrescu pe blogul lui Robert Turcescu.