O serie de fotografii publicate de presa locala si un videoclip in care premierul Victor Ponta apare alaturi de deputatul PSD, Sebastian Ghita, Alex Iacobescu, om de afaceri numit de Antena 3 "mana dreapta" a lui Ghita, si primarul PSD al Ploiestiului, Iulian Badescu, au fost sterse, dupa ce ziarista Sorina Matei a publicat pe blogul ei un articol intitulat "Grupul organizat. Adevaratele chipuri".

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Vineri, 4 aprilie: Site-ul phon.ro a republicat imaginile.

In imagini apar, potrivit Sorinei Matei:

  • Victor Ponta - premier al Romaniei, presedinte al PSD.
  • Langa el, in camasa alba - Alexandru Iacobescu, director general RTV, "omul cu banii" caruia deputatul Sebastian Ghita i-a imprumutat, in nume personal, potrivit declaratiei de avere, 90,3 milioane de euro.
  • Mai jos cu un rand de scaune, tot in camasa alba, Sebastian Ghita.
  • Mai sus cu un rand de scaune, in pulover galben, Vlad Dumitru Iacobescu - fratele lui Alexandru Iacobescu, unul dintre "oamenii cu firmele", zis "Picolo".
  • In tricou gri, la doua scaune de Sebastian Ghita, primarul PSD al Ploiestiului, Iulian Badescu.
  • In coltul din stanga, in spatele lui Victor Ponta, Gabriel Anghel, zis "Ceata", implicat in afacerile "Rosia Montana" si "Flamina", despre care a scris in detaliu Rise Project.

Imaginile provin de la un meci al Asesoft, unde manager general este tot Alexandru Iacobescu, in 21 Februarie 2014.

Antena 3 scria, in urma cu un an, ca singurul om de afaceri care a insotit delegatia premierului Victor Ponta in cadrul vizitei efectuate in 2013 in Azerbaijan, Kazahstan, Uzbekistan si China a fost Alex Iacobescu, "mana dreapta a deputatului PSD Sebastian Ghita", care adauga atunci ca "nu se stie in ce calitate se afla domnul Iacobescu in delegatia premierului".