Procurorii DNA fac perchezitii, miercuri, la sediile unor institutii si firme din Orsova, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, intr-un dosar privind fapte de coruptie savarsite de functionari cu functii de conducere in plan local. Surse judiciare citate de Mediafax afirma ca au loc perchezitii si la CJ Mehedinti, institutie condusa de Adrian Duicu (PSD).

Adrian DuicuFoto: Agerpres

Ora 10.25: Potrivit Adevarul, au loc perchezitii si la Primaria din Drobeta Turnu Severin, dar si la Hotelul Palace din oras, care este administrat de familia Duicu.

Ora 10.35: Procurorii DNA fac perchezitii, miercuri, si la locuinta sefului Politiei Judetene Mehedinti, Stefan Ponea, precum si la primariile Drobeta Turnu Severin si Orsova.

Contactat de corespondentul Mediafax, primarul din Orsova, Ion Manea (PNL), a declarat ca a el se afla in concediu de odihna pana in 14 aprilie, dar ca a fost informat despre perchezitii.

"Am delegat competentele viceprimarului. Sunt in concediu din 24 martie si pana in 15 aprilie. M-au chemat si pe mine de dimineata la sediul primariei, le-am spus sa deschida biroul primarului, sa scoata butucul de la usa si sa verifice. Nu este nicio problema. De la Politia Locala m-au sunat si inteleg ca se cauta documente de contabilitate", a declarat primarul din Orsova.

"In cursul diminetii de 2 aprilie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in peste 20 de locatii situate in municipiul municipiile Orsova, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, intre care sediile unor institutii publice si ale unor societati comerciale" , se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Printre adresele vizate de procurori se afla si domiciliul presedintelui CJ Mehedinti, social democratul Adrian Duicu, scrie Mediafax.

Potrivit aceleiasi surse, au loc perchezitii si la sediul unei firme care furnizeaza serviciile de salubrizare si apa-canal din Orsova, si care apartine presedintelui PSD Orsova, Constantin Popescu, al carui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinti, il are ca nas pe Duicu.

Potrivit Adevarul, au loc perchezitii si la Primaria din Drobeta Turnu Severin, dar si la Hotelul Palace din oras, care este administrat de familia Duicu.

Potrivit sursei citate, in aceasta cauza se fac cercetari privind suspiciunea savarsirii, in perioada 2012-2013 si in luna ianuarie 2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local.

Comunicatul oficial al DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii, in perioada 2012-2013 si in luna ianuarie 2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local.

In cursul diminetii de 2 aprilie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in peste 20 de locatii situate in municipiile Orsova, Drobeta Turnu Severin si Craiova, intre care sediile unor institutii publice si ale unor societati comerciale.

In acest moment, in cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.