Judecatoarea Gabriela Baltag, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, a declarat, marti, ca este surprinsa de pozitia ironica a Politiei Neamt in cazul distrugerii masinii sale, relateaza Agerpres.

Presedinta AMR sustine ca este ingrijorata de declaratiile conducerii IPJ Neamt care considera ca acele cabluri ale sistemului ABS ar fi putut fi roase de animale.

"Cazul a fost tratat din acea seara cu o oarecare ironie, cand s-a dat vina pe animale. Iar acum ma ingrijoreaza si ma amaraste ca pot fi lansate astfel de informatii lipsite de substanta. Dar am incredere in colegii mei de la Parchet, altfel ar trebui sa-mi fac bagajele si sa plec din aceasta tara. Sunt declaratii lipsite de profesionalism din partea Politiei Neamt. Si noua ne-au spus asta luni seara, dar n-am dezvaluit acest rationament al dansilor, inainte de a fi deschis un dosar. Noi am pastrat discretie, as fi putut sa-i pun intr-o situatie mai delicata daca as fi spus presei ce varianta mi-au prezentat inainte de a-mi deschide dosarul. Dar nu am vrut sa compromit activitatea si nici imaginea Politiei, care si asa nu este una foarte fericita', a declarat judecatorul Gabriela Baltag.

Presedinta AMR a afirmat ca a mers cu masina la doua service-uri auto diferite, iar mecanicii au spus ca acele cabluri au fost taiate de oameni si nu animale. "Acum, mai nou am auzit de soareci care au ros cablurile. Cablul era taiat in cinci, nu cred ca s-au ocupat soarecii. Este regretabil ca se fac asemenea ipoteze, nu stiu de ce Politia Neamt iese si spune public ca noua ni s-ar fi putut produce prejudicii la masina de catre animale", a declarat presedinta AMR.

Potrivit conducerii IPJ Neamt, in acest dosar se fac expertize criminalistice si biocriminalistice veterinare.

"Aceasta rupere de sistem de cablu care alimenteaza sistemul ABS a fost constatata la service, dar noi trebuie sa vedem cum s-a produs si avem in vedere mai multe ipoteze, de la mana criminala pana la actiunea animalelor. Mecanicul a constatat defectiunea la service. Noi am luat act de faptul ca este rupt, luam in calcul actiunea umana sau animala si asteptam concluzia expertizei pentru a stabili exact despre ce este vorba", a spus comisarul sef Paul Tablan, inspectorul sef al IPJ Neamt.

Masina judecatoarei Gabriela Baltag a fost vandalizata, in noaptea de duminica spre luni, de persoane ramase necunoscute.

Incidentul a fost semnalat de computerul de bord al masinii, iar in urma unei anchete la service s-a constatat ca au fost taiate cablurile sistemului de franare ABS.

Presedinta AMR a precizat ca nu stie daca actiunea criminala a vizat-o pe ea sau pe sotul ei, care este seful sectiei Penale a Tribunalului Neamt.

Gabriela Baltag este judecator de 21 de ani, iar de anul trecut conduce Asociatia Magistratilor din Romania.