Vremea se raceste miercuri in cea mai mare parte a tarii, astfel incat in regiunile estice si sud-estice va deveni normala pentru aceasta data. Vor fi innorari temporare in nordul, centrul, estul si sud-estul teritoriului, precum si in zonele de munte, unde local va ploua slab, anunta Mediafax.

  • In tara

Miercuri, in Carpatii Orientali si in jumatatea estica a Carpatilor Meridionali, iar izolat si trecator si in Subcarpatii Moldovei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. In Oltenia, Banat si Crisana cerul va fi partial noros si numai izolat vor fi conditii de ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Moldova, Dobrogea, Muntenia si in zona montana. Temperaturile maxime vor avea valori de la 7...8 grade in Moldova si in delta, pana in jurul a 20 de grade in regiunile vestice, iar cele minime se vor incadra intre 2 si 9 grade, mai scazute in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de bruma, indeosebi in depresiunile intramontane si in extremitatea nordica a tarii.

Vremea se va mentine calda, joi, in regiunile intracarpatice si va fi apropiata de normalul termic al perioadei in restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare indeosebi in jumatatea nordica a tarii. Va ploua slab, local in Maramures, Transilvania si Moldova, precum si la munte si numai izolat in celelalte regiuni. Trecator, in zona montana inalta, se vor semnala precipitatii slabe, mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari mai ales in Moldova, sudul Banatului si Dobrogea, precum si in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor marca o crestere usoara si vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade, mai scazute pe litoral si in Moldova. Temperaturile minime se vor situa, in general, intre 2 si 10 grade. Dimineata si noaptea, izolat, vor fi conditii de ceata.

  • La Bucuresti

Miercuri, vremea va fi normala pentru aceasta data, astfel incat temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 5...6 grade. Cerul va prezenta innorari si trecator va ploua slab, mai ales in cursul noptii. Vantul va sufla in general moderat, cu usoare intensificari pe parcursul zilei.