Ministrul de externe Titus Corlatean a avut o intrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leanca, potrivit unui comunicat MAE, care precizeaza ca ministrul a sustinut ca Romania poate sprijini eforturile autoritatilor moldovene in vederea integrarii europene.

"Ministrul roman a informat in legatura cu evaluarile europene in ce priveste agenda de integrare a Republicii Moldova. A aratat ca accelerarea semnarii Acordului de Asociere reprezinta o dovada clara a interesului Uniunii pentru consolidarea cursului european al Republicii Moldova, pentru sprijinirea eforturilor consecvente ale Chisinaului in directia reformelor, edificarii statului de drept si modernizarii economice. Liberalizarea vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova, asteptata a intra in vigoare in urmatoarele saptamani, va constitui o proba palpabila a beneficiilor directe pe care le aduce integrarea europeana. Ministrul Titus Corlatean a subliniat, in acest context, importanta esentiala a comunicarii eficiente, clare si substantiale cu privire la avantajele optiunii europene a Chisinaului. Romania poate sprijini eforturile pe care autoritatile Republicii Moldova le au in vedere in aceasta directie," precizeaza comunicatul ministerului.

Cei doi oficiali au mai abordat in discutii subiecte tinand de evolutiile din vecinatatea Republicii Moldova si de reglementarea transnistreana.