Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi vor fi consolidate relatiile bilaterale in domeniul educatiei intre China si Romania, pentru ca "este important pentru multi copii romani, elevi si studenti sa invete limba chineza, pentru ca, vrand, nevrand, chiar daca unii se mai supara (...), relatiile economice intre Romania si China se vor dezvolta", citeaza Agerpres.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, a anuntat joi ca Romania va deschide in septembrie la Beijing expozitia Comorile Romanesti, care va cuprinde obiecte de patrimoniu de o valoare inestimabila. "Este o lista impresionanta. Vor fi expuse unele dintre cele mai importante obiecte de patrimoniu pe care le are Romania - tablouri, monede bijuterii, foarte multe obiecte", a afirmat Dragnea.

Potrivit lui Liviu Dragnea, este important ca Romania sa aiba pe viitor o prezenta culturala permanenta in China.

"Am vorbit cu domnul viceprim-ministru Hunor cand m-am intors din China si cred ca, in afara de aceasta expozitie, care va fi un eveniment important, ar trebui sa ne gandim serios la o prezenta culturala cu statut permanent in China. Este important pentru noi ca o tara asa mare si puternica cum e China sa aiba posibilitatea sa stie in permanenta cat mai multe lucruri despre Romania. Pentru China conteaza foarte mult simbolurile si relatiile vechi de prietenie, care pot reprezenta o baza serioasa pentru dezvoltarea economica reciproca", a explicat Dragnea.

Dragnea a facut aceste declaratii dupa ce, intre 20 si 26 martie, s-a aflat intr-o vizita in China.