Protestul angajatilor RATB anuntat pentru miercuri si joi, cu intruperea activitatii intre orele 6:30 si 8:30, nu va mai avea loc, acestea urmand sa fie regandite sub o alta forma, intrucat Sindicatul Lucratorilor RATB - URAC nu poate initia astfel de forme de protest. Presedintele Sindicatului Lucratorilor RATB - URAC, Alexandru Mihalache, a declarat luni, pentru Mediafax, ca autobuzele, troleibuzele si tramvaiele vor circula normal in zilele de 26 si 27 martie, intrucat formatiunea sindicala pe care o reprezinta nu este majoritara si nu poate face greva prin intreruperea activitatii.

"Va fi conflict de munca, dar nu cu intreruperea activitatii. Vom organiza o pichetare sau vom face greva purtand banderola la mana", a spus Mihalache.

Angajatii Regiei Autonome de Transport Bucuresti, nemultumiti de reducerea numarului de posturi, dar si de salariile mari pentru functiile de conducere, amenintau, in 7 martie, cu proteste in 26 si 27 martie.

Presedintele Sindicatului Lucratorilor RATB - URAC declara atunci ca 500 de vehicule nu vor circula in 26 si 27 martie, intre orele 6:30 si 8:30.

Alexandru Mihalache spunea ca sindicalistii sunt nemultumiti de "jaful din RATB, de salariile nesimtite ale sefilor", dar si de starea tehnica precara a vehiculelor din dotare, de lipsa pieselor de schimb si punerea in pericol cu buna stiinta a sigurantei circulatiei si a publicului calator.

El mai spunea ca angajatii RATB sunt nemultumiti de faptul ca nu s-a semnat un nou Contract Colectiv de Munca, precizand ca daca nu se va semna, nu exclude declansarea unei greve generale.

Sindicalistii RATB au ameninta si in octombrie 2013 ca vor opri activitatea, dar au renuntat la proteste.