Colegiul de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) l-a suspendat din functia de presedinte pe Mihail Vlasov, arestat preveniv, interimatul fiind asigurat de Mihai Daraban, vicepresedinte CCIR, informeaza Mediafax.

Mihail VlasovFoto: Agerpres

Daraban va asigura interimarul pana pe 27 martie, cand va avea loc Adunarea Generala a CCIR pentru a discuta propunerile colegiului de conducere.

"S-a hotarat ca in prima faza sa asiguram un interimat, care va fi validat pe 27 martie. Dupa aceasta data interimatul poate fi asigurat pe o perioada de 30 de zile, dupa care vom declansa alegeri anticipate prin motiune de cenzura", a spus Daraban, intr-o conferinta de presa.

Vlasov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi cerut 1 milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta sa castige un dosar de arbritraj.

Vlasov a fost denuntat la DNA de un om de afaceri, de la care ar fi cerut 1 milion de euro, iar marti a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, asupra presedintelui Camerei de Comert fiind gasita suma de 200.000 de euro, potrivit DNA.