Distrugatorul american USS Truxtun a efectuat, miercuri, noi exercitii militare in Marea Neagra, impreuna cu nave din Romania si Bulgaria, in contextul situatiei tensionate din Crimeea, au declarat oficiali din cadrul Fortelor Navale americane, citati de Reuters.

Distrugatorul USS TruxtunFoto: Ambasada SUA

UPDATE: Membri ai unitatilor speciale romane au coborat din elicoptere la bordul navei USS Truxtun, in cadrul exercitiilor navale desfasurate miercuri in Marea Neagra, relateaza Mediafax.

"Exista multe motive pentru care efectuam exercitii cu aliatii; avem oportunitatea de a-i asigura pe aliatii din cadrul NATO ca beneficiaza de sustinerea noastra", a declarat Shawn Eklund, un purtator de cuvant al Fortelor Navale americane, potrivit Reuters.

"Nu pot vorbi in numele echipajelor, dar se pregatesc pentru scenariul cel mai grav. Speram sa nu se intample nimic in aceasta regiune. Suntem pregatiti, colaboram cu partenerii, cu aliatii din cadrul NATO", a adaugat Eklund.

"Speram ca exercitiile vor fi un element pentru descurajarea celor care vor sa destabilizeze regiunea", a subliniat Eklund.

"Este o ocazie uriasa de a demonstra sustinerea noastra si de a interactiona cu aliatii nostri", a explicat locotenentul american Catherine Reppert.

Distrugatorul american USS Truxtun a efectuat si saptamana trecuta manevre militare in Marea Neagra, impreuna cu nave din Romania si Bulgaria.

Fortele Navale americane au explicat ca este vorba de exercitii militare "de rutina" care erau programate cu mult inainte de izbucnirea crizei din Ucraina.

Distrugatorul USS Truxtun (DDG-103, in terminologia NATO) face parte din clasa Arleigh Burke, fiind echipat cu sisteme de artilerie, rachete si torpile si avand capacitatea de neutralizare a navelor inamice.