Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, miercuri, ca nu a existat conflict intre Guvern si presedinte legat de numirea noilor ministri si a respins cererea de renuntare la sesizarea formulata de premierul Victor Ponta, transmite Agerpres.

Premierul Victor Ponta a reclamat in 5 martie la CCR un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte cauzat de refuzul sefului statului de a-si exercita atributiile potrivit art. 85 alin. 2 si 3 din Constitutie conform Hotararii Parlamentului din 4 martie privind modificarea structurii si a compozitiei politice a Guvernului.

Ulterior, premierul a facut cerere de renuntare, insa judecatorii CCR trebuie sa ia act de aceasta in sedinta.

Pe 11 martie, Victor Ponta a declarat ca reclamatia sa la CCR nu mai are obiect.

"Nu mai are obiect. A fost facuta inainte ca presedintele sa ia decizia numirii ministrilor, pentru ca era o decizie anterioara a Curtii care cerea acest lucru", a explicat atunci premierul.

Art. 85 din Legea fundamentala prevede: '(2) In caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului. (3) Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, presedintele Romaniei va putea exercita atributia prevazuta la alineatul (2) numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru.