O solutie ca Ucraina "sa se linisteasca" este cedarea teritoriilor straine pe care aceasta le-a obtinut de la Polonia, Ungaria si Romania, a declarat marti politicianul ultranationalist rus Vladimir Jirinovski, citat de site-ul moldova.org, preluat de Mediafax.

"Aceste doua parti ale Ucrainei, de est si de vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internationalism sa ajute in aceasta situatie. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare galagie, am fost nevoiti sa-l luam de la Polonia, pentru ca armata hitlerista sa ramana cat mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din acelasi motiv. Iar pe Bucovina si Basarabia le-am luat in 1939. Daca nu era Hitler, nu ne atingeam de aceste pamanturi", a declarat el, la televiziunea publica ruseasca.

Liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR) apreciaza ca, in cazul in care aceste teritorii din vestul Ucrainei ar fi restituite, "centrul ar fi mai cuminte".

"Ce propun eu? Sa ia Polonia regiunea care ii apartine, Ungaria sa ia Transcarpatia, mai ales ca majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiara", a declarat politicianul rus, citat de site-ul moldova.org.

"In Basarabia si Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de romana. Romania viseaza demult sa le ia inapoi", a continuat acesta.

"Sunt trei tari membre NATO", a adaugat el, referindu-se la Polonia, Ungaria si Romania.

"Transnistria sa revina la noi, este pamant rusesc", a mai apreciat politicianul, subliniind ca "doar atunci Ucraina se va linisti".

Crimeea a fost alipita marti Rusiei, printr-un acord semnat la Moscova de Vladimir Putin si autoritatile separatiste din peninsula ucraineana.