PDL Bucuresti va organiza, sambata, un mars de protest "impotriva guvernarii socialiste a lui Victor Viorel Ponta". Participantii la mars vor porni la ora 11:00 din fata sediului central al partidului din Aleea Modrogan, ei urmand sa se indrepte spre sediul Guvernului din Piata Victoriei, pe traseul Bulevardul Aviatorilor. La randul sau, Partidul Miscarea Populara organizeaza sambata, incepand cu ora 12:00, in Piata George Enescu din Bucuresti, un miting impotriva introducerii accizei suplimentare la combustibil, care urmeaza sa intre in vigoare de la 1 aprilie.

"Ponta te arde cu pompa! Atentie, cresc preturile!" este avertismentul PMP in legatura cu acciza de 7 eurocenti pe litrul de benzina si motorina. "Aceasta taxa suplimentara nu doar ca ii obliga pe romani sa plateasca in plus pentru combustibil, dar va declansa scumpirea tuturor produselor si serviciilor de care oamenii au nevoie zilnic. Majorarea accizei la combustibil va scoate circa 4 milioane de lei vechi din buzunarele fiecarui roman in 2014. Acciza Ponta loveste direct in nivelul de trai al romanilor. Mitingul din 15 martie a.c. face parte din campania nationala a Partidului Miscarea Populara impotriva introducerii accizei de 7 eurocenti la combustibil. Incepand cu a doua jumatate a lunii februarie, filialele din toata tara ale PMP au strans semnaturi de la cetateni impotriva accizei Ponta. Alaturi de foarte multi cetateni din intreaga tara, PMP solicita anularea acestei masuri, care urmeaza sa intre in vigoare de la 1 aprilie", se arata intr-un comunicat al Partidului Miscarea Populara.

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri dimineata, intr-un cort amplasat pe strada, in zona Eroilor din Bucuresti, petitia initiata de Partidul Miscarea Populara impotriva majorarii accizei la carburanti, masura ce ar urma sa intre in vigoare incepand cu data de 1 aprilie. "La miting nu o sa particip dar le-am promis ca semnez si eu petitia. Consider taxa asta inutila, bugetul de stat nu avea nevoie de banii astia. Sunt bani pentru baronii locali", a spus Traian Basescu.

"Am vorbit cu Victor Ponta dar nu renunta la idee. Ce am reusit - sa o amanam 3 luni. Dar acum nu mai pot, nu mai am bugetul in mana, l-am promulgat. In locul premierului as incerca o amanare pornind de la veniturile la buget din primele 2 luni. Praful se alege prin cresterea de preturi si prin inflatie si de majorarea salariului minim pe economie", a adaugat seful statului.