In cursul zilei de sambata, vremea va fi mult mai calda decat in mod normal la aceasta data, indeosebi in estul si sudul tarii, iar temperaturile maxime se vor incadra intre 14 grade in depresiuni si pe litoral si 20...21 de grade in regiunile extracarpatice, informeaza Mediafax.

Pana in orele pranzului cerul va fi mai mult senin, dar apoi innorarile se vor accentua treptat, incepand dinspre nord-vestul teritoriului. Spre seara si noaptea, in nordul, vestul si centrul tarii pe arii tot mai extinse vor cadea precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie. In zona montana vor fi mai ales ninsori. In restul teritoriului izolat va ploua slab, spre sfarsitul intervalului.

Vantul va sufla in general moderat in sud si sud-est, dar va avea intensificari in celelalte regiuni, cu viteze ce vor depasi 50...60 km/h , iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, local si temporar viscolind ninsoarea, cu precadere la altitudini de peste 1500 m. Temperaturile minime se vor incadra intre 0 si 9 grade.

Bucuresti: Vremea va fi in continuare frumoasa si deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul, mai mult senin ziua, se va innora treptat in cursul noptii. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 19...20 de grade, iar cea minima in jur de 8 grade.

La munte: Ziua, vremea va fi mult mai calda decat in mod normal pentru aceasta data calendaristica, cerul va fi mai mult senin si, izolat, va ploua slab. In cursul serii si al noptii innorarile se vor accentua, iar precipitatiile se vor transorma in lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari pana la tare, mai ales in Carpatii Orientali, viscolind ninsoarea. Valorile termice vor creste usor fata de ziua precedenta.

Duminica

Valorile termice vor marca o scadere in toata tara, astfel ca temperaturile maxime se vor incadra intre 5...7 grade in nordul tarii si in depresiuni si 15 grade in sud-est. In regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii extinse. In rest vor fi innorari temporare si va ploua local in est si izolat in rest.

In zona montana vor predomina ninsorile, iar precipitatii mixte se vor semnala si in nordul si centrul teritoriului. Vantul va continua sa prezinte intensificari in cea mai mare parte a tarii, cu viteze ce vor depasi 50...60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, local si temporar viscolind ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre 0 si 7 grade.

La munte: Cerul va fi mai mult noros si temporar vor fi precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, in toate masivele. Indeosebi ziua, vantul va avea intensificari sustinute, pana la tare, viscolind ninsoarea. Valorile termice vor scadea accentuat fata de ziua anterioara.