Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Antena 3, ca in cadrul intalnirii de la Cotroceni cu seful statului si cu vicepremierul Gabriel Oprea s-a discutat despre activitatile extremistilor maghiari pe teritoriul Romaniei si despre situatia preturilor din energie.

"Am discutat despre situatia provocarilor unor extremisti si unor grupari din Ungaria, provocari aparute in ultima perioada si care e posibil sa continue pana la alegerile parlamentare din Ungaria, si, evident, am discutat despre problema preturilor la energie. La aceasta consultare a noastra a fost si ministrul de Interne si am primit si date de la alte institutii ale statului. Este foarte clar ca in acest moment e campanie electorala pentru alegerile parlamentare din Ungaria si forte extremiste care nu-si gasesc locul acolo, isi fac de fapt campanie pe teritoriul Romaniei", a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

Acesta a apreciat ca activitatile extremistilor maghiari in Romania sunt indreptate "si impotriva comunitatii maghiare de aici".

"Ati vazut pozitiile celor de la UDMR, care au spus ca sunt profund nemultumiti de faptul ca un partid ca Jobbik vine in Romania, face scandal dupa care pleaca inapoi in Ungaria iar maghiarii din Romania raman cu toate pagubele", a adaugat premierul.

Intrebat daca s-a luat o decizie prin care Vona Gabor sa fie declarat indezirabil, premierul a raspuns: "Asta seara (joi seara-n.r.) o sa primim si alte date si maine (vineri-n.r.) o sa anuntam ce anume decizii consideram noi, pentru ca n-am vrea sa facem exact jocul celor care de fapt vor sa puna gaz pe foc. Trebuie sa gasim niste solutii legale, dar niste solutii inteligente''.

Seful Executivului a adaugat ca, din punct de vedere legal, printr-o decizie administrativa, anumitor cetateni straini din UE li se poate interzice accesul pe teritoriul Romaniei.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit joi cu premierul Victor Ponta, ministrul de Interne si sefii serviciilor de informatii, intr-o sedinta de lucru convocata la Palatul Cotroceni, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Discutia a avut loc dupa ce, miercuri, premierul Ponta a anuntat ca transmis Presedintiei nota de informare redactata de vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne, privind activitatile pe teritoriul Romaniei ale presedintelui partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, "cu impact in planul securitatii nationale si sigurantei publice", si il roaga, in acest sens, sa avizeze, in calitate de presedinte al CSAT, concluziile si masurile propuse in nota de informare.

Ponta a declarat ca Ministerul de Interne il poate declara pe liderul Jobbik drept persoana indezirabila pe teritoriul Romaniei daca presedintele Traian Basescu, ca sef al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, avizeaza procedura.

Presedintele a avut in ultima perioada mai multe sedinte de lucru, legata si de situatia din Ucraina.