Victor Ponta s-a intalnit astazi, la ora 11.30, cu omul de afaceri George Soros, informatie confirmata pentru HotNews.ro chiar de premier. Zilele acestea, George Soros s-a aflat in Romania. Oficial, scopul vizitei in Romania a fost sustinerea promovarii culturii romilor. Insa intalnirea cu premierul ar fi avut un alt scop: discutarea problemei Rosia Montana.

  • UPDATE Contactat de HotNews.ro, Victor Ponta a negat ca s-ar fi discutat problema Rosia Montana, precizand ca ar fi discutat cu George Soros si cu Damian Draghici programele pentru romi.

In cursul serii, la intrebarile ziaristilor, Victor Ponta a raspuns, la Palatul Parlamentului: "Nu as fi discutat cu dl Soros despre Rosia Montana. Daca vreti sa discutati de Rosia Montana, trebuie sa vorbiti cu dl ministru Korodi (ministrul Mediului, n.r.) si cred ca stiti raspunsul".

Intalnirea nu a fost trecuta pe agenda oficiala a premierului. HotNews.ro a incercat in mai multe randuri sa obtina o confirmare a informatiei din partea Guvernului. In cele din urma, premierul a confirmat ca aceasta intalnire a avut loc astazi.

Oficial, George Soros, presedintele Fundatiei pentru o Societate Deschisa, a venit in Romania pentru a discuta despre problema romilor. Acesta a vizitat impreuna cu Androulla Vassiliou, Comisar European pentru Educatie, Angela Filote, Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si Gabriel Petrea, viceprimarul Sectorului 6, Asociatia Romano ButiQ la sediul din cartierul Giulesti-Sarbi, in spatiul in care se lucreaza la infiintarea primul Muzeu al Culturii Romilor din Romania in Sectorul 6.

Insa, potrivit unor surse HotNews.ro, in cadrul intalnirii cu premierul, au fost discutate si alte probleme, cea mai importanta fiind cea legata de Rosia Montana.

Open Society Foundations, fundatia finantata de George Soros, a precizat in septembrie, anul trecut, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca miliardarul de origine ungara nu are niciun interes financiar sau de alta natura in proiectul minier de la Rosia Montana.

Comunicatul fundatiei a venit dupa ce o parte a presei din Romania a sustinut ca fundatia miliardarului s-ar afla in spatele protestelor impotriva demararii proiectului minier de la Rosia Montana.

"Recentele speculatii din Romania despre o legatura intre proiectul minier de la Rosia Montana si George Soros sunt nefondate si incorecte. George Soros nu are niciun interes actual, financiar sau de alta natura, in proiectul minier de la Rosia Montana", se preciza in comunicatul fundatiei.

Open Society Foundations adauga, in acest scurt comunicat, ca George Soros este de multa vreme "un avocat pentru responsabilitate si transparenta in industriile miniere si crede ca aceste principii trebuie sa se aplice proiectelor relevante din Romania si din intreaga lume".