Premierul Victor Ponta a apreciat luni drept "neserioasa" ideea de a vinde pe bursa doar 5% din actiunile Portului Constanta, afirmand ca, pentru a reusi atragerea unor investitori privati, este necesara vanzarea a cel putin o treime din capitalul social al portului.

"Cine cumpara 5% din actiunile portului, ce sa faci cu 5%? De ce sa vii investitor strain sa bagi 5% in ceva? Suntem neseriosi. Adica ori facem macar o treime, ca sa existe un interes pentru investitorii privati, ori daca nu, nu. Eu nu privesc in cheie politica, de altfel cu ministrii liberali am colaborat foarte bine si au inteles, doar ca prea nu li se dadea voie de la partid", a declarat primul ministru, citat de Agerpres.

Victor Ponta a precizat ca pentru dezvoltarea infrastructurii trebuie implicat cat mai mult capital privat.

"Eu asa cred ca vor functiona toate companiile. De exemplu, cred ca si aeroportul Bucuresti trebuie sa mearga sa fie listat si toate celelalte. Eu in asta cred, in implicarea capitalului privat in companiile de stat si cred ca suna destul de liberal chestia asta, daca tocmai liberalii vor sa nationalizam sa-mi spuna", a afirmat premierul.

Premierul a comentat declaratiile liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit caruia liberalii s-ar fi opus trecerii Portului Constanta sub coordonarea administratiei locale.

"Eu imi aduc aminte, cu domnul Antonescu am fost in campanie la Constanta si domnul a spus mai tare ca mine ca sustine ca portul Constanta sa... Acum, memoria incepe sa se stearga intr-o saptamana. Implicare in privat, in primul rand capital privat, Ministerul Transporturilor si autoritate locala este solutia pe care au adoptat-o toate porturile mari din Europa: Rotterdam, Hamburg. Vrem sa dezvoltam sau vrem sa facem demagogie de-asta mica?", a spus Ponta, care a participat la o conferinta de presa la Ministerul Dezvoltarii Regionale.