Sindicatul Lucratorilor RATB-RATUC ameninta ca o parte dintre angajatii RATB, care conduc circa 500 de mijloace de transport in comun din cele 1350 ale Regiei, vor intra in greva de avertisment pe 26 si 27 martie, intre 6.30 si 8.30. Hotararea a fost luata joi dupa ce aproape trei mii de angajati ai Regiei au protestat si si-au aratat nemultumirea fata de salariile mici, spunei, si lipsa banilor de reparatii.

Autobuz RATBFoto: RATB

"Vrem sa intram in greva pe 26/27 martie intre 6.30 si 8.30. Nu vor circula 500 de vehicule din cele 1350 ale Regiei, pe care sunt soferi/conductori membri ai sindicatului nostru. Daca se solidarizeaza si celelalte sindicate, va fi greva totala. Deocamdata nu am stabilit o data fixa. Ne vom intalni luni si vom stabili exact, dupa care vom anunta conducerea RATB si conducerea Primariei Capitalei. Daca nu ajungem la o intelegere cu conducerea Regiei, dupa cele doua zile de greva, vom intra in greva 4 ore, dar nu stiu sa va spun o data", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Sindicatului Lucratorilor RATB - URAC, Alexandru Mihalache.

Sindicalistii sunt foarte nemultumiti deoarece nu castiga mai mult de 3.000 de lei, iar directorii RATB au lefuri de pana la 12.000 de lei.

"Vrem sa atragem atentia clar ca situatia este dezastruoasa. Mai ales baza materiala, lipsa pieselor de schimb, si felul in care se gestioneaza aceasta regie", spune Marius Bucur, presedintele Sindicatelui Transportatorilor Liberi din Bucuresti, citat de digi24.ro.

Vasile Petrariu, președintele executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti, spune ca sindicatul pe care il conduce este singurul care poate face greva la RATB. "Noi avem 9200 de membri, iar restul sindicatelor 1200. Doar noi putem face greva potrivit legii", a explicat Petrariu.

In fiecare zi, 700.000 de oameni merg cu mijloacele de transport de suprafata.

Mircea Raicu, consilier PDL in Consiliul General al municipiului Bucuresti, a declarat la sfarsitul anului trecut ca RATB a avut in 2013 datorii catre furnizori de 85 milioane lei. Asta desi Primaria Capitalei subventioneaza in fiecare an Regia cu circa 500 milioane lei.