Curtea Constitutionala (CC) nu s-a mai confruntat cu o situatie de genul celei aparute in prezent in cazul validarii noului Guvern, aceasta fiind o problema delicata, dar care trebuie rezolvata rapid, a declarat, miercuri dimineata, judecatorul CC Petre Lazaroiu, citat de Mediafax.

Liderii USD s-au intalnit, miercuri dimineata, la Palatul Victoria pentru a discuta procedurile despre formarea noului Guvern, la discutie fiind prezent si presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Marti, presedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat ca parlamentarii PDL si cei ai PMP au atacat la Curtea Constitutionala Hotararea Parlamentului privind noua componenta a Guvernului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca "cea mai rapida solutie", pe care i-a si propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptarii, miercuri, in Guvern, a noului program de guvernare, asupra caruia sa fie asumata apoi raspunderea in Parlament.

Presedintele a precizat ca a discutat marti cu premierul Victor Ponta. "Sper ca in perioada urmatoare sa dea o solutie, solutia constitutionala, a asumarii raspunderii actualului guvern, repet, a actualului guvern, pe un nou program de guvernare, care sa reflecte noile aliante politice din Parlament", a continuat Basescu.

Premierul Victor Ponta, prezent la Gala MEDIAFAX, a anuntat marti seara ca s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, dar ca nu a ajuns cu acesta la o concluzie privind procedurile care trebuie urmate si ca va avea miercuri o noua discutie cu seful statului.

El a mers la Palatul Cotroceni dupa ce, marti, Parlamentul a adoptat prin vot secret cu bile (346 voturi "pentru", 191 "impotriva"), proiectul de Hotarare privind modificarea structurii si compozitiei politice a Guvernului.

Anterior, Ponta afirmase, dupa votul din Parlament, ca spera ca noul Guvern sa inceapa sa functioneze chiar de miercuri, precizand ca il va contacta in acest sens pe presedintele Traian Basescu si ca este dispus ca in sedinta de miercuri a Guvernului sa adopte masuri pentru a evita orice confuzii legate de programul de guvernare.

El a precizat ca este dispus inclusiv sa isi angajeze raspunderea pentru programul de guvernare, dar ca pentru acest lucru este necesar ca Executivul sa fie validat.