Niciunul dintre elevii a trei scoli din Delta Dunarii nu a obtinut nota de trecere la simularea examenului de Evaluare Nationala, a anuntat Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Tulcea, citat de Agerpres. Este vorba despre scoli din comunele CA Rosetti, Ceatalchioi si Pardina, unde numarul profesorilor este redus, iar clasele sunt simultane.

Dumitru Damian, inspectorul scolar general al ISJ Tulcea, a declarat ca acesta a fost primul an in care cei 88 de elevi din scolile din Delta Dunarii, care au participat la simularea examenului de Evaluare nationala, au dat probele in unitatile in care invata. Numarul redus al elevilor, dar si al profesorilor, a facut ca in toate unitatilor scolare din Delta Dunarii sa se practice sistemul de invatamant simultan, exceptie de la acesta facand scolile din comuna Chilia Veche si orasul Sulina, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, Tulcea se confrunta cu un deficit de cadre didactice titulare, iar efectele acestei situatii se reflecta in mod special in Rezervatie, zona ocolita si de medici.

Inspectorul general adjunct al ISJ Tulcea, Corneliu Chistruga, a declarat pentru Agerpres ca inregistreaza "un numar mic de profesori in Delta Dunarii". Potrivit acestuia, 56,51% dintre elevii tulceni care au participat la simularea probei de Limba romana au obtinut note de trecere, fata de 62%, procentul de promovabilitate la aceasta proba anul trecut.

De asemenea, 23,26% din elevii care au participat la proba de matematica a simularii examenului de Evaluare nationala au obtinut note mai mari de cinci, fata de 29% in anul 2013.

Procentul de promovare a simularii examenului de Evaluare Nationala este de 39,88% in judetul Tulcea, fata de 45,5% anul trecut.

Amintim ca simularile din acest an ale examenelor nationale au inceput pe 18 februarie, cu testarea la Limba si literatura romana a elevilor de clasa a VIII-a. Simularea Evaluarii Nationale 2014 s-a terminat pe 20 februarie, iar rezultatele simularilor de final de gimnaziu vor fi publicate pe 7 martie.

Citeste si: