Avionul militar care aduce raniti din Ucraina a aterizat, sambata dupa-amiaza, la Baza 90 Otopeni. Ranitii vor fi transportati cu patru autoutilitare pentru transport victime multiple catre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul de Urgenta Floreasca, Spitalul Elias si Spitalul Bagdasar Arseni, transmite Agerpres.

Cei mai multi dintre raniti prezinta plagi prin impuscare, arsuri sau traumatisme prin explozii.

"Este greu de spus cat timp vor ramane pacientii in Romania si cred ca vor pleca individual pentru ca depinde cand va fi rezolvat cazul fiecaruia. Depinde de leziunile lor, de tratament, sunt pacienti care au nevoie de interventii, rezultatele pot fi rapide si atunci pot sa plece inapoi acasa si sunt altii care poate au nevoie de saptamani pana isi revin", afirmat Arafat inainte de decolarea avionului spre Ucraina.

Secretarul de stat spunea ca majoritatea pacientilor sunt tineri, nascuti dupa anii '80.

Totodata, rudele victimelor care vor dori sa vina la Bucuresti, o pot face, dar respectand statutul de calator obisnuit.

De asemenea, oficialul a declarat ca pana acum s-au mai implicat in preluarea unor raniti Germania, Polonia, Cehia si Lituania.

Avionul militar care adus in Romania 11 persoane ranite in urma incidentelor violente din Ucraina a decolat, sambata dimineata, la ora 8.15, de la Baza 90 Transport Aerian.