Grupul pentru Dialog Social va acorda, miercuri, premiul pe 2013 doamnei Germina Nagat, director al Directiei de Investigatii din cadrul CNSAS, anunta GDS. Cu aceasta ocazia va avea loc si o dezbatere cu tema: Deconspirarea Securitatii (domeniul Arta-Cultura). Dezbaterea va avea loc miercuri 26 februarie 2014, de la ora 17:00, pe sediul GDS pe Calea Victoriei, nr. 120, sector 1 si va fi moderata de Andrei Plesu si Andrei Oisteanu.

Germina NagatFoto: Teatrul National Bucuresti

"Premiul Grupului pentru Dialog Social pe anul 2013 se acordă doamnei Germina Nagâţ, director la Direcţia de Investigații din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), pentru devotamentul admirabil cu care serveşte cauza adevărului istoric, a confruntării cu un trecut traumatic (ale cărui efecte continuă să se facă, din păcate, simțite) şi a consolidării culturii politice democratice din România.

În condiţiile atacurilor necontenite împotriva statului de drept şi ale eforturilor de reabilitare a Securităţii, Germina Nagâţ a dovedit că o instituţie precum CNSAS trebuie si poate să actioneze cu probitate, demnitate si competenţă. Prezentul şi viitorul României depind şi de curajul investigării oneste a ceea ce a însemnat dictatura comunistă", anunta Revista 22 luna trecuta.

Din anul 1994, se acordă Premiul GDS personalitătilor considerate a fi contribuit la promovarea valorilor societății civile și ale statului de drept.