ANI: Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Dumitru-Dan Enache, incompatibil

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 25 februarie 2014, 10:44 Actualitate | Esenţial

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui Dumitru-Dan Enache, secretar de stat la Ministerul Economiei, intrucat, in perioada 21 februarie  - 31 octombrie 2013, a detinut, simultan, atat functia de secretar de stat, cat si functia de administrator - membru in consiliul de administratie in cadrul S.C. E.GRAN S.A., precum si calitatea de comerciant persoana fizica autorizata in cadrul ENACHE D. DUMITRU-DAN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, precizeaza ANI intr-un comunicat de presa.

"Astfel, ENACHE DUMITRU-DAN a incalcat dispozitiile art. 84), alin. (1), lit. c) si g)  si alin. (2) din Legea nr.161/2003, potrivit carora 'Functia de secretar de stat este incompatibila cu: [...] functia de ...] administrator, membru al consiliului de administratie [...] la societatile comerciale [...] calitatea de comerciant persoana fizica. Functia de secretar de stat [...] sunt incompatibile cu exercitarea altei functii publice de autoritate, precum si cu exercitarea functiilor prevazute la alin. (1), lit. b) - i)".

Persoana  evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]".

"Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

1187 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Educatie sau economie? (Marţi, 25 februarie 2014, 11:46)

    Dedalus [utilizator]

    Educatie sau economie?


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri