Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, Duane Butcher, a fost miercuri la Guvern pentru o discutie cu premierul Victor Ponta, scrie Mediafax. Reprezentantii Ambasadei au declarat pentru HotNews.ro ca "insarcinatul cu afaceri al SUA se intalneste in mod curent cu o serie de reprezentati ai Guvernului".

Discutia cu premierul Ponta are loc in contextul actualei crize guvernamentale, generata de neintelegerile dintre PSD si PNL, dar si dupa ce Ambasada SUA s-a pronuntat, marti, raspunzand unei intrebari privind respingerea cererii de incuviintare a arestarii preventive in cazul deputatului PSD Vlad Cosma, ca nu comenteaza anchete in desfasurare, dar a subliniat ca toti demnitarii trebuie sa respecte cele mai inalte standarde etice.

"Nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege. Toti demnitarii trebuie sa respecte cele mai inalte standarde etice", se arata in raspunsul misiunii diplomatice.

Camera Deputatilor a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunitatii deputatului PSD Vlad Cosma. Liderul PSD, premierul Victor Ponta a votat primul, in plen, in privinta cererii Ministerului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, urmat de membrii Cabinetului sau, deputati.

In luna decembrie 2012, dupa ce ambasadorul american Mark Gitenstein si-a incheiat mandatul in Romania, Duane Butcher, adjunctul sefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit Insarcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA. El ocupa aceasta functie pana la sosirea noului ambasador al SUA in Romania.