​Subiectele si baremele de la simularea examenului de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2014 au fost publicate de inspectoratul scolar al municipiului Bucuresti. Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat astazi, 19 februarie, in cadrul testarii de la Matematica, trei subiecte mari notate fiecare cu cate 3 puncte. Timpul de lucru a fost de 2 ore, iar rezultatele vor fi afisate pe 7 martie. Rezultatele de la simularile nationale nu se contesta, iar notele nu se trec in catalog.

Subiecte Simulare Matematica - clasa a VIII-aFoto: ismb.edu.ro
  • Vezi mai jos subiectele si baremele integrale de la Simularea la Matematica - clasa a VIII-a

Urmatoarea simulare pe care o vor sustine elevii de clasa a VIII-a se va desfasura joi, 20 februarie: Limba si literatura materna - proba scrisa. Pe 7 martie, elevii si parintii vor afla rezultatele de la aceste simulari. Amintim ca acesta este primul an in care simularea Evaluarii Nationale se face la nivel national, cu aceleasi subiecte pentru toate scolile.

Scopul acestor testari la nivel national este "familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale", a explicat Ministerul Educatiei.

Descarca de aici Subiectele Simularii examenului de Matematica - clasa a VIII-a

Subiecte Matematica - Simularea Evaluarii Nationale 2014

Descarca de aici Baremele de la Simularea probei de matematica - clasa a VIII-a

Barem Matematica - Simulare Evaluarea Nationala 2014

Evaluarea Nationala - Calendar Simulari

18 februarie 2014Simulare - Limba si literatura romana - proba scrisa

19 februarie 2014Simulare - Matematica - proba scrisa

20 februarie 2014Simulare - Limba si literatura materna - proba scrisa

7 martie 2014Afisarea rezultatelor

Descarca de aici Calendarul Simularilor scolare 2014

Simularea probei de Matematica din cadrul examenului de Evaluare Nationala 2014 a inceput la ora 9:00, cand s-au deschis plicurile sigilate cu subiectul multiplicat. Timpul de lucru a fost de 2 ore, iar elevii au fost repartizati in salile de simulare in ordine alfabetica, cate 1 elev in banca. Elevii au fost supravegheati de 2 asistenti, de alta specialitate decat Matematica. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a precizat ca "in cazul abaterilor, elevul poate fi sanctionat prin scaderea notei la purtare".

Rezultatele obtinute de elevi la simularile nationale nu se contesta si nu se trec in catalog.

Corectarea lucrarilor se realizeaza in centre zonale organizate de inspectoratele scolare, constituite din profesori din localitatea in care s-a organizat centrul. Evaluarea lucrarilor scrise se face pe grupe de scoli, astfel incat profesorii de Matematica sa nu evalueze lucrarile propriilor elevi, se mai arata in Regulamentul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Fiecare lucrare va fi evaluata de o echipa de 2 evaluatori, iar echipele de evaluatori vor fi stabilite prin tragere la sorti. In cazul inregistrarii unor diferente mai mari de 1 punct intre cei doi evaluatori, ei vor discuta, in prezenta presedintelui de comisie, modul de acordare a punctajelor si vor cadea de acord asupra notei finale.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti precizeaza ca fiecare scoala "va asigura functionarea sistemelor de supraveghere video in salile de concurs", pentru fiecare zi de simulare. De asemenea, "se va asigura monitorizarea video in sala de multiplicare a subiectelor, sala comisiei (la preluarea si numerotarea lucrarilor, repartizarea lucrarilor catre evaluatori), salile organizate pentru evaluarea lucrarilor scrise".

Citeste si: