Inspectorul Scolar de Religie pe Bucuresti: In Romania nu se preda invatamant religios confesional, si ca atare biserica nu poate sa isi plateasca propriii profesori

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Marţi, 18 februarie 2014, 15:32 Actualitate | Esenţial


Profesor de religie primind binecuvantarea pentru a participa la titularizare
Foto: Bistriteanul.ro
Parintii care doresc ora de Religie la inceputul sau la finalul zilei de scoala "au doar un motiv de discutie", este de parere Gheorghe Dogaru, inspector de religie la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. "In primul rand, in Romania nu se preda invatamant religios confesional, si ca atare niciuna dintre bisericile care dezvolta invatamant de stat in Romania nu poate in momentul acesta sa isi plateasca propriii profesori", a declarat inspectorul scolar pe Religie la RFI, in emisiunea moderata de Magda Prelipceanu care a avut ca tema campania HotNews.ro - "Puneti ora de Religie la inceputul sau la sfarsitul programului scolar!".
 • In Constitutia Romaniei se arata, la articolul 32 - aliniatul 7 ca "Statul asigura libertatea invatamantului religios, potrivit cerintelor specifice fiecarui cult. In scolile de stat, invatamantul religios este organizat si garantat prin lege".
Gheorghe Dogaru, inspector de religie la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, a declarat in cadrul matinalului de la RFI ca orele de Religie nu pot fi puse mereu primele sau ultimele in orar, chiar daca elevii au doar o ora de Religie pe saptamana, pentru ca numarul profesorilor pentru aceasta disciplina nu ar fi de ajuns.

In ce priveste propunerea HotNews.ro ca Biserica sa fie care sa isi plateasca profesorii de Religie, inspectorul a afirmat: "In primul rand, in Romania nu se preda invatamant religios confesional, si ca atare niciuna dintre Bisericile care dezvolta invatamant de stat in Romania nu poate in momentul acesta sa isi plateasca propriii profesori, pentru ca in Romania nu se preda religie confesionala".

Biserica a fost "varful de lance al societatii romanesti in anii '90", cand s-a cerut introducerea religiei in scoli, insa nu se poate spune ca biserica "a insistat", sustine oficialul. Potrivit acestuia, "Biserica a raspuns doleantelor intregului popor roman de a se introduce religia ca o reparatie morala a scoaterii religiei din scoala in perioada comunista". "E adevarat, Biserica Ortodoxa, alaturi de toate celelalte 17 culte recunoscute in anii '90 de statul roman, a facut aceasta campanie in Parlamentul Romaniei. A fost mai puternica vocea Bisericii Ortodoxe Romane pentru ca, din punct de vedere statistic, credinciosii ortodocsi ocupa locul I in panoplia credinciosilor din tara", este de parere Gheorghe Dogaru.

In plus, inspectorul scolar sustine ca "Biserica nu poate sa trimita dascali in scoli pentru ca actul de predare-invatare-evaluare apartine strict Ministerului Educatiei si se supune unor legi scrise". Intrebat ce pregatire au profesorii de religie, acesta a afirmat ca "cei care predau religia, indiferent de cult, au invatamant superior - Facultate de Teologie a cultului respectiv - facultate care este finantata de asemenea din bugetul de stat, fiind invatamant care se supune legilor invatamantului. Exista si cursuri de pedagogie si din cate stiu exista didactica, au sectie de didactica in cadrul facultatilor de teologie si in afara de aceasta toti profesorii de religie, ca sa poata preda pe un anumit nivel (primar, gimnazial sau liceal) au nevoie de modulul psiho-pedagogic obligatoriu. Acesta se face in facultate, dar se face si separat in Institutul de Stiinte ale Educatiei".

Gheorghe Dogaru este de parere ca "este imposibil" ca religia sa fie ultima sau prima in orarul scolar. "Sunt inspector la Bucuresti din 1997 si am incercat lucrul acesta in cateva scoli, ani la randul, cu buna-vointa comisiei care organizeaza orarul si cu buna-vointa directorilor si cu intelegerea parintilor. Deci toti factorii au fost implicati. Practic, nu se poate include o ora de religie la inceputul sau la sfarsitul programului tocmai din cauza numarului de ore pe saptamana. Chiar daca religia are o ora pe saptamana, sunt si alte discipline care au o ora pe saptamana. Faptul ca se preda de la clasa pregatitoare pana la clasa a XII-a, numarul de clase si numarul de sali din scoala nu pot permite ca ora de religie sa fie prima sau ultima".

In plus, "plasarea orei de religie ca prima sau ultima ora nu este neaparat lucrul cel mai bun" si "din punct de vedere al curbei de efort pe care un elev il depune in cadrul unei zile petrecute la scoala", afirma acesta. "S-a demonstrat ca ora de religie, prin continuturile pe care le preda, este facila, este o ora de cultura generala si nu este o ora pur confesionala", a declarat Gheorghe Dogaru, care a precizat ulterior ca religia se bazeaza pe cunostinte acumulate anterior "si de aceea ora de religie poate fi plasata in orice moment al orarului elevului in ziua respectiva. Cei care doresc prima sau ultima au doar un motiv de discutie".

Toma Patrascu, ASUR: Cum se poate afirma ca nu e vorba de un invatamant confesional atunci cand programele pentru predarea religiei sunt elaborate direct de catre culte

De cealalta parte, Toma Patrascu, vicepresedintele Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR), a declarat pentru HotNews.ro ca "tocmai caracterul confesional al orelor de religie a fost pus sub semnul intrebarii in ultimele doua decenii, semnalandu-se faptul ca elevilor li se preda strict viziunea religoasa a unui singur cult, in majoritatea cazurilor fiind vorba de religia crestin ortodoxa". "Afirmatiile inspectorului scolar de religie pe Bucuresti dovedesc fie o necunoastere flagranta a prevederilor Legii Educatiei Nationale, fie rea-credinta", sustine Patrascu.

"Cum se poate afirma ca nu e vorba despre un invatamant confesional atunci cand programele pentru predarea religiei sunt elaborate direct de catre culte, iar profesorii de religie au o dubla subordonare, neputand fi angajati fara 'binecuvantarea' cultului de care apartin?", este de parere vicepresedintele ASUR. 

Acesta a precizat ca "pozitia de profesor de religie este conditionata de existenta unei asa-numite binecuvantari din partea cultului, retragerea binecuvantarii implicand automat desfacerea contractului de munca dintre Minister si fostul profesor. Cu alte cuvinte, profesorul de religie, desi este angajat de Ministerul Educatiei Nationale, desi este platit din fondurile Ministerului Educatiei Nationale, este complet la cheremul cultului religios de care apartine".

N.Red: Fotografia apartine publicatiei Bistriteanul.ro, care precizeaza ca pentru a putea participa la concursul de titularizare/suplinire, profesorii de religie au nevoie de avizul cultului-binecuvantarea arhiereasca. In 2012, candidatii din Bistrita-Nasaud au primit avizul cultului, binecuvantarea arhiereasca din partea IPS Andrei Andreicut, Mitropolitul Clujului, Salajului si Maramuresului, la Inspectoratul scolar Judetean Bistrita-Nasaud, potrivit sursei citate.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6951 vizualizari

 • +13 (19 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 18 februarie 2014, 15:36)

  polonyca [anonim]

  • +12 (12 voturi)    
   ai sa razi... (Marţi, 18 februarie 2014, 15:45)

   lf_iron [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   Exista insp sc. pentru fiecare materie in fiecare judet si in fiecare sector.
   • -2 (2 voturi)    
    Nu chiar (Marţi, 18 februarie 2014, 18:16)

    cohan [utilizator] i-a raspuns lui lf_iron

    Pentru dirigentie eu n-am auzit.
 • +10 (16 voturi)    
  dar (Marţi, 18 februarie 2014, 15:55)

  evoque [utilizator]

  de ce este nevoie de invatamant religios?
  • +7 (9 voturi)    
   De ce? (Marţi, 18 februarie 2014, 16:10)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Pai asa vor toti politicienii care s-au perindat de-a lungul timpului la condicerea Romaniei.

   Pactul dintre politicieni si BOR este real si evident.
   Iliescu a fost primul care a sesizat "binefacerile" pe care aceasta alianta le poate aduce politicienilor.....ma rog, primul dupa revolutie!

   In 1996, am primit un calendar electoral cu Ion Iliescu in curtea bisericii din Lupoaia, judetul Salaj.

   Mai Evoque, urmasii lui Ilici, prietenii tai, USL-asii sunt campioni in "co-interesarea" BOR.
   • +1 (5 voturi)    
    dar (Marţi, 18 februarie 2014, 16:42)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui Sani

    donatiile lui boc si intelegerile lui basescu, ai uitat de ele? gandirea unilaterala este buna pentru sectanti
    • +3 (3 voturi)    
     Mai vezi odata ce am scris (Marţi, 18 februarie 2014, 17:05)

     Sani [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     Pai asa vor toti politicienii care s-au perindat de-a lungul timpului la condicerea Romaniei.

     Am spus TOTI.
     Doar un "+" pentru Iliescu & Sons!

     Primii politicieni care se dezbara de BOR vor face un mare lucru pentru Romania si viitorul sau.
     Ma intreb cine or fi!

     Ce ce stiu sigur este ca nu-i cazul pentru USL!
     • 0 (2 voturi)    
      sunt de acord (Marţi, 18 februarie 2014, 20:45)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui Sani

      ca politica trebuie separata de religie, insa pactul respectiv este acceptat de noi toti.
      Regulile referendumului trebuie schimbate, cetatenii trebuie sa poata interveni mai usor in ce priveste calea urmata de alesi.
   • +1 (1 vot)    
    in HarCovMs (Marţi, 18 februarie 2014, 16:47)

    Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui Sani

    si in scolile de etnici maghiari, se preda religie romano-catolica.
  • +2 (4 voturi)    
   Voturi ? Pomana ? Prostie ? (Marţi, 18 februarie 2014, 16:12)

   rakleta [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Indobitocire ?
  • -9 (13 voturi)    
   pentru ca: (Marţi, 18 februarie 2014, 16:29)

   Marcelica2013 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Pentru ca totul este religie, credinta. Religia este una din nevoile fundamentale, de baza ale omului. Daca nu crezi in Dumnezeul care a creat cerul si pamantul, vei ajunge sa crezi intr-un alt dumnezeu, dar tot vei crede in ceva.

   Chiar stiintele asa zis exacte, sunt tot o religie. Matematica, fizica, chimia, toate sunt credinte. Pentru ca toate se bazeaza pe axiome, pe experimente empirice, in care trebuie sa crezi orbeste pentru ca urmatoarele demonstratii logice sa fie valide. Asa ca, extrapoland, toate materiile studiate la scoala sunt.. religii, iar invatamantul este eminamente religios.
   • +3 (9 voturi)    
    si (Marţi, 18 februarie 2014, 16:48)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui Marcelica2013

    ai dovada existentei lui dumnezeu, sau ne intoarcem la "crede si nu cerceta". De ce trebuie sa cred in ceva sau cineva? Chiar atata lipsa de rationament sa am incat trebuie sa cred intr-o poveste care nu sta in picioare si prin asta sa ofer unei tagme o viata de huzur? Prefer ca toti bani alocati cultelor sa ii cheltui pentru cei care au nevoie nu pentru niste propagandisti care se plimba in limuzine si se poleiesc cu aur (chiar este vreo diferenta intre manelisti si preoti, behaie si se imbraca la fel).
    Cati bani din buget ajung la alocatia copiilor si cati sunt ingropati in sute de biserici inutile pentru cea mai mare parte din oamenii.
    • -3 (3 voturi)    
     logica asta (Marţi, 18 februarie 2014, 17:08)

     Marcelica2013 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     tocmai am afirmat ca totul este credinta si tu ma intrebi daca am dovada existentei lui Dumnezeu. Daca as avea dovada, credinta nu s-ar mai numi credinta, nu-i asa?

     Preotii nu se imbraca in aur, si bisericile nu sunt poleite cu aur, pentru cultura ta generala (cel putin la ortodocsi). Desi sunt aurii, sa stii ca nu e aur. Majoritatea bisericilor sunt sarace, iar cele bogate in general nu prea sunt ale lui Cristos, si enoriasii nu prea sunt crestini. Bisericile nu sunt toate ale lui Dumnezeu, si credinciosii nu sunt toti crestini, chiar daca afirma asta, sunt multi lupi camuflati in blana de oaie. Faptele ii tradeaza.

     Faza cu cheltuitul pentru cei care au nevoie este doar o demagogie in stilul lui Iuda care vroia sa se vanda uleiul cu care a fost uns Cristos inainte de rastignire cu 300 de galbeni chipurile pentru a se da saracilor. Dar gandul lui era sa fure din ei, ca era cel care stragea fondurile.
     Vezi maruntisul pe care statul il foloseste pentru biserica, dar nu vezi sutele de milioane care se cheltuiesc aiurea pe stadioane inutile, schimbat de borduri, adaposturi pentru zeci de mii de caini si mii de alte bazaconii.

     Personal as dori ca statul sa taie din aceste fonduri si sa dea celor care au nevoie, pentru ca eu consider ca sunt destui oameni care au mare nevoie de banii aia investiti in sterilizari si adaposturi pt caini.

     Avand in vedere aceste aspecte, de ce as crede ca statul va cheltui cu intelepciune banii pe care i-ar taia de la biserici sau educatia ortodoxa, cand si banii pe care ii au acum la dispozitie ii cheltuiesc in mod cu totul iresponsabil ?
     • 0 (0 voturi)    
      de curand (Marţi, 18 februarie 2014, 20:53)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui Marcelica2013

      am revazut cu placere o comedie: PAUL, o recomand si retine o replica" Cu astia nu termini niciodata", dupa ce vezi filmul ai sa intelegi.
      "maruntisul pe care statul il cheltuie pentru biserica", asta este buna :)) maruntis, mda
      de la isus citire " eu vreau sa imi zidesc biserici in sufletele oamenilor" cat este productia de biserici pe cap de locuitor in romania? ca sa nu mai vorbim de sutane....
     • +2 (2 voturi)    
      Ba e aur (Miercuri, 19 februarie 2014, 0:05)

      PlanetaAlbastra [utilizator] i-a raspuns lui Marcelica2013

      Patrafirele alea sunt custute cu fire de aur, toate pocalurile si linguritele sunt de argint, acopersuile sunt de obicei din cupru (foarte scump), masinile popilor sunt de la Mercedes/lexus in sus si mai au si soferi personali.
      Problemele actuale trebuie rezolvate cu metode actuale. De ce sa nu se sterilizeze cainii si sa se faca adaposturi? Iti place sa I vezi pe strazi cu picioare rupte sau morti de foame in haite? Abandonul animalelor abia nascute, care nu au nicio sansa de supravietuire nu sunt in contradictie cu invataturile crestinesti? Sau macar ar trebui sa fie. Si da, statul poate sa aiba grija de copiii si batranii lor stopand ciupercaria asta de biserici aparute in timp ce clipesti si folosind banii aia cu folos sa ajute in timp real, dar pe de alta parte si statul, ca si biseica, au nevoie de oameni indobitociti, usor de controlat prin frica. Biserica in sine ca institutie a ramas in urma cu 1000 de ani si trage tara asta inapoi iar popii ma dezgusta (in vasta majoritate). Si inca ceva, daca nu crezi in popi si biserci nu esti neaparat ateu, esti pur si simpu dezgustat de spalarea asta de creiere din Romania. Cred ca educatia religioasa ar trebui facuta la biserica, pentru cine e interesat sa si trimita copiii duminica. Mai degraba ar fi intresant un curs de istorie a religiilor si comparatie intre ele (dar mai tarziu asta, poate prin liceu).
      • -1 (1 vot)    
       ba nu e aur (Miercuri, 19 februarie 2014, 11:46)

       Marcelica2013 [utilizator] i-a raspuns lui PlanetaAlbastra

       ...decat, poate, in mintea ta.
       Lingurita si potirul - ar trebui sa fie din argint si din aur, e absolut normal dpdv al igienei cat si al..sa zicem respectului pentru Dumnezeu. Alea nu sunt proprietatea personala a preotului, nu le amaneteaza si sunt acolo din generatie in generatie. Cu ce te deranjeaza? Sau cumva gandesti exact ca Iuda, cum am spus mai sus?

       Despre caini nu comentez, daca tu consideri ca e normal sa-i tii pe milioane de euro mancare si ingrijire, in timp ce oamenii mor de foame in spitale, cred ca poate judeca oricine la ce nivel esti.
   • +3 (3 voturi)    
    serios? (Marţi, 18 februarie 2014, 17:27)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Marcelica2013

    Daca te las in desert, iti spun eu ca o sa ai nevoie fundamentala de papa si apa.
    • -1 (1 vot)    
     nu chiar (Marţi, 18 februarie 2014, 18:21)

     Marcelica2013 [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     Mancarea si apa sunt alte nevoi fundamentale, credinta nu e singura. Dar cred ca pe scara nevoilor e mai importanta credinta.
     Scopul vietii nu este sa bei si sa mananci. Pentru ca tot o sa mori, si atunci, ce folos ca ai mancat si ai baut?
     Si cu atat mai mult ai nevoie de Dumnezeu in desert, sa te ajute sa gasesti mancare si apa.
  • +1 (1 vot)    
   Este mai mare nevoie ca niciodata... (Marţi, 18 februarie 2014, 16:46)

   BPM [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   ... pentru ca autoritatea statului scade treptat fiind inlocuita de autoritatea baronilor locali combinata cu elemente interlope si atunci una din modalitatile (ieftine, fara cheltuieli mari la buget) de a pastra multimile sub control/supuse este indoctrinarea, sau mai bine spus spalarea creierului.
   Pentru a fi cat mai eficienta, spalarea creierului trebuie inceputa la o varsta cat mai frageda...cu elemente de tipul 'nu porti cruciulita la gat, o sa dea masina peste tine' (cum era prezentata intr-un manual alternativ - cu poze).
   Acum ai inteles?
   • 0 (0 voturi)    
    asta (Marţi, 18 februarie 2014, 20:54)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui BPM

    o stiu, eu intreb: de ce acceptam?!!
  • 0 (0 voturi)    
   Pentru ca (Marţi, 18 februarie 2014, 20:00)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Pentru ca forumurile duduie de replici inepte de genul: "Credeti in supraomul cu barba alba si care-si deschide parasuta plina de pilde (bune)?!"

   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16605153-abuz-orele-religie-intr-scoala-din-timis-profesoara-spune-elevilor-mamele-lor-vor-arde-flacarile-iadului-daca-vor-face-avort-asociatia-secular-umanista-din-romania.htm
 • +4 (6 voturi)    
  Hmmmm.... (Marţi, 18 februarie 2014, 16:28)

  Expat021 [utilizator]

  Orice semn sau material religios sau interventia din partea statului Romania la incercarea directa sau indirecta de indoctrinarea copiilor referitor la invatamant de religie trebuie din punctul meu de vedere interzis si este contrar drepturile noastre prevazute de Declarația Drepturilor Omului și ale Cetățeanului conform art 12

  ART. 12
  Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare in viata sa personala, in familia sa, in domiciliul lui sau in corespondenta sa, nici la atingeri aduse onoarei si reputatiei sale. Orice persoana are dreptul la protectia legii impotriva unor asemenea imixtiuni sau atingeri.

  Mai mult: Conventie Europene pentru Drepturile Omului:

  Articolul 8

  1. Orice persoană are dreptul la respectarea vieții sale private și de familie, a domiciliului său și a corespondenței sale.

  Nu este admis amestecul unei autorități publice în exercitarea acestui drept decât în ​​măsura este în conformitate cu legea și este necesară într-o societate democratică, pentru securitatea națională, siguranța publică, bunăstarea economică a țării, pentru apărarea ordinii și prevenirea infracțiunilor, protejarea sănătății sau a moralei, ori protejarea drepturilor și libertăților altora.

  Apoi, in articolul 9 din aceeași Convenție (privind libertatea de religie), care mentioneaza ca nimeni nu poate fi obligat să urmeze sau practica o anumită religie și nu poate fi împiedicat să schimbe religia. De asemenea, suntem SI protejat impotriva îndoctrinarea din partea statului.Această parte a articolului 9 este un drept absolut și nu pot fi afectate.

  S-ar putea spune că organizarea de orele de religie (indiferent daca s-ar putea opta sau nu!), așa cum este prevăzut de legislația românească și chiar de Constituția art 32 (7) încălca Art. 8 (2) și articolul 9 din Conventia pentru Drepturile Omului. În cazul în care ar fi analizat de către instanța astfel de clase religioase prevazut de legea 1/2011 art 18 si art 32 (7) din Constitutia, pot fi considerat ilegal.
  • 0 (0 voturi)    
   Expat (Marţi, 18 februarie 2014, 20:47)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Expat021

   Poate le dati lectii si supusilor Majestatii Sale, intrucat spre deosebire de Romania, Regatul Unit are o religie oficiala, care se preda in scoli.
   • 0 (0 voturi)    
    Rezultatul ? (Luni, 9 martie 2015, 13:54)

    rebecca. [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

    Tinerii britanici sunt printre cei mai mari consumatori de droguri si bauturi alcoolice !
    Buna treaba face ora aia de religie !
 • +5 (5 voturi)    
  intrebari (Marţi, 18 februarie 2014, 16:40)

  rumanu [utilizator]

  Ma ajutati si pe mine?
  1. "in Romania nu se preda invatamant religios confesional si ca atare niciuna dintre bisericile care dezvolta invatamant de stat in Romania nu poate in momentul acesta sa isi plateasca propriii profesori”. Ok. Pai in cazul acesta de ce nu se preda in scoli religie catolica, protestanta ori budista? Cine a luat decizia ca din banii mei, copilul meu sa invete religie ortodoxa?
  2. “plasarea orei de religie ca prima sau ultima ora nu este neaparat lucrul cel mai bun”. Corect. Cel mai bun lucru ar fi scoaterea ei din programa. Cine poate decide asta?
  3. “Biserica a raspuns doleantelor intregului popor roman de a se introduce religia ca o reparatie morala a scoaterii religiei din scoala in perioada comunista”. Poate fi o explicatie, dar nu o scuza pentru faptul ca in 2014 avem religie ortodoxa in scoli. Cine poate repara o prostie care s-a facut la un moment dat?
  Sunt doar trei intrebari pe care va invit sa le dezbateti/dezbatem "doar ca un motiv de discutie". Pentru ca in fond si la urma urmei dezbaterea reala este una singura: Cum scapam societatea de aceasta ciuma, aceasta plaga a transformarii societatii intr-o masa de manevra care plateste sa fie indobitocita?
 • +8 (8 voturi)    
  Nu va prefaceti ca intelegeti altceva! (Marţi, 18 februarie 2014, 16:43)

  Dedalus [utilizator]

  Domnule Inspector,

  Va rog frumos sa nu mai divagati. O fi retorica buna la ceva, dar in cazul asta nu e.

  Nimeni nu a spus ca persoanele care predau religia nu ar avea studii. Ci doar ca nu se pricep la religie, fie ca au fie ca nu au studii.

  Nimeni nu a spus ca "biserica sa-si plateasca profesorii" ci doar ca orele de religie sa aiba loc in biserica, cu personalul de cult de acolo (deja platit de stat, stiti asta)

  Nimeni nu a vorbit despre curba de effort aici - toata lumea a spus ca trebuie pusa la inceput sau la sfarsit pentru a-si lua eventual odraslele de acolo.

  In concluzie, ori raspundeti la ce ati fost intrebat, ori va trec si pe domnia voastra pe lista celor care nu stiu despre ce vorbesc si incearca, cum spun bietii elevi - "sa ne abureasca".
 • +2 (2 voturi)    
  are dreptate (Marţi, 18 februarie 2014, 20:34)

  bogdanlungu [utilizator]

  nu se preda invatamant religios, se face indoctrinare religioasa.
 • 0 (0 voturi)    
  O propunere si pentru altii (Marţi, 18 februarie 2014, 23:39)

  LiviuX [utilizator]

  Daca copiii mei sunt tinuti OBLIGATORIU la ora, sub motivul supravegherii, de acord, dar daca sunt lasati sa faca ce vor, ca doar nu sunt pedepsiti. Deci le voi spune sa se joace, sa vorbeasca (chiar tare), sa fuga prin clasa. Si sa indrazneasca careva sa-i pedepseasca! Nici macar sa le zica ceva! Ca doar ei nici nu sunt la ora, dupa cum afirma unii, asa ca nu pot face ceva nefiind acolo.
  Apropo, faptul ca cineva e retinut impotriva vointei lui nu e sechestrare de persoana?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by