Un preot din Timisoara si fost profesor de religie la Liceul Pedagocic Carmen Sylva a fost filmat cand facea remarci rasiste la adresa tiganilor si evreilor in timpul orei de religie. O sursa anonima a publicat recent pe YouTube o inregistrare video nedatata in care preotul le spunea elevilor, in timpul orei, despre tigani ca "daca i-as vedea la semafor, as trece cu masina inainte si inapoi" si "Ma, daca Antonescu a facut un lucru bun, a facut bine ca i-a exterminat", referindu-se la evrei.

UPDATE 12.20 Contactat de Hotnews.ro, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Timisoara, Lucian Florea a declarat ca preotul a fost demis din functia de sef al Parohiei, dar poate sluji in continuare in Biserica.

"A fi paroh inseamna a fi conducatorul Oficiului Parohial, iar parintele Andrei Lehaci a fost demis din aceasta functie, dar ramane in continuare slujitor in cadrul Bisericiii, la Biserica Parohiei Timisoara Mehala. Incidentul de care vorbiti s-a intamplat in urma cu 7-8 ani, cand parintele a fost pentru cateva luni profesor suplinitor. Acum dansul nu mai are aceasta functie. Este un incident regretabil de care Arhiepisciopia Timisoarei se delimiteaza clar", a declarat purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Timisoara, Lucian Florea.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Potrivit publicatiei Timisoara Express, Andrei Lehaci este preot paroh la Biserica Ortodoxa din Mehala.

Consiliul Eparhial Timisoara a decis, luni, dupa vizionarea filmuletului de pe Youtube, revocarea preotului Andrei Lehaci din functia de paroh al bisericii din Mehala.

"In urma sedintei Permanentei Consiliului Eparhial, din data de 17 februarie 2014, preotul Andrei Lehaci de la Parohia Timisoara-Mehala a fost revocat din functia de conducator al oficiului parohial", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Arhiepiscopiei Timisoarei, citat de deBanat.ro.