Luni, vremea va fi in continuare mult mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii februarie, indeosebi in regiunile sudice si sud-vestice, transmite Mediafax. In jumatatea de nord a tarii vor fi innorari si va ploua pe arii relativ extinse. In zona montana inalta, in special in Carpatii Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari temporare pe timpul noptii si doar izolat vor fi posibile ploi slabe sau burnite.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 si 17 grade, mai scazute izolat in Moldova, dar si usor mai ridicate in dealurile sudice; minimele termice vor fi cuprinse intre -2 si 8 grade. In zonele joase din sudul si estul teritoriului va fi ceata, cu caracter local in orele diminetii, dar pe suprafete extinse noaptea.

La Bucuresti, vremea va deveni mult mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 16 grade, iar cea minima va fi de 2...3 grade. Pe parcursul noptii se va forma ceata.

Marti, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada din an in aproape toata tara. Cerul va avea innorari temporare, iar in nord, in centru si in est vor fi posibile ploi slabe, izolate. Dimineata si noaptea in regiunile extracarpatice se va semnala ceata, care va persista peste zi in zona litoralului si pe arii restranse in Moldova.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 15 grade, izolat mai scazute in zonele cu ceata persistenta, dar si usor mai ridicate in sud-vest; minimele termice se vor incadra intre -6...-5 grade in depresiunile intramontane si 8...10 grade in Dealurile de Vest.