Eleva in varsta de 15 ani de la Colegiul National "Sf. Sava" din Bucuresti data disparuta oficial incepand de joi, la 24 de ore dupa ce nu a mai ajuns la scoala, ar fi fugit de acasa si ar fi lasat un bilet in care isi explica gestul, anunta Realitatea Tv. La o zi dupa ce tanara a fost data disparuta de politisti si la doua zile dupa ce aceasta a plecat de acasa a aparut informatia ca mama fetei ar fi gasit un bilet in care adolescenta a scris "Vremea este frumoasa, eu am plecat la manastire...".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Grup de lucru la Politia Capitalei pentru cautarea fetei disparute

In acest moment, la nivelul Politiei Capitalei a fost constituit un grup de lucru din care fac parte directorul adjunct al Politiei Capitalei pe linie de investigatii criminale, seful Politiei Sectorului 5 si cate un reprezentant din partea Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane si a Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Duhovnicul elevei de la Colegiul "Sfantul Sava", care a disparut, miercuri, in drum spre scoala, a fost audiat de politisti si a prezentat anchetatorilor continutul unui mail in care fata de 15 ani il anunta ca doreste sa se calugareasca, potrivit unor surse din Politie. Potrivit surselor citate, preotul parhoh al Bisericii "Santul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, a declarat politistilor ca stia de la Iulia Cristina Ionescu faptul ca aceasta intentiona sa urmeze "o viata monahala" si chiar a pus la dispozitia anchetatorilor un mail primit de la fata in varsta de 15 ani, in care il anunta ca doreste sa plece la o manastire.

In acest context, sursele citate au precizat pentru Mediafax ca politistii au facut deja o adresa catre Patriarhia Romana pentru a se verifica daca eleva a ajuns la vreuna dintre manastirile din tara. Manastirile nu primesc minori si in cazul in care tanara ar ajunge la o manastire, pasul urmator ar fi sa fie anuntate autoritatile.

Politistii care o cauta pe eleva i-au mai audiat pe parintii fetei, care au dat detalii cu privire la comportamentul si anturajul acesteia. Totodata, ei au luat imaginile surprinse de camerele din zona statiei de metrou Eroilor, unde fata s-a despartit de mama ei, miercuri, in jurul orei 12.00, urmand sa mearga la scoala.

De altfel, anchetatorii urmeaza sa vizioneze imaginile surprinse de toate camerele de luat vederi din zona, pentru a se stabili traseul Iuliei Cristina Ionescu.

In urma verificarilor, politistii au stabilit ca, in seara zilei de miercuri, adolescenta a ajuns la un magazin din Sectorul 1, unde si-a vandut telefonul mobil, un iPhone 5, si lantisorul din aur. Identificat de autoritati, barbatul care a cumparat telefonul si lantisorul minorei a fost audiat si a povestit ca, ulterior, le-a vandut mai scump unei alte persoane.

Sursele citate au mai declarat pentru Mediafax ca urmeaza sa fie scoasa lista convorbirilor telefonice ale fetei si sa fie audiati toti colegii de clasa ai acesteia.

  • Politistii o cauta pe Iulia Ionescu la manastiri

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, minora a plecat de la domiciliu miercuri si nu s-a mai intors pana in prezent. "Minora disparuta se numeste Ionescu Iulia Cristina, este in varsta de 15 ani si are urmatoarele semnalmente: inaltime 1,67 m, greutate 50 kg, fata ovala, ten de culoare deschisa, ochi verzi, par saten inchis lung si drept, barbie rotunda. La data disparitiei era imbracata cu pantaloni negri, camasa alba, pulover mov, scurta neagra cu nasturi aurii si ghete negre", se arata in comunicat.

Cei care au vazut-o pe tanara sau pot oferi detalii cu privire la fata sunt rugati sa anunte Politia Capitalei, apeland numarul unic de urgenta 112.

Anuntul privind disparitia tinerei s-a multiplicat rapid si pe retelele de socializare, dupa ce mama Iuliei a dat publicitatii o poza cu fiica ei, in speranta ca cineva o va recunoaste si-i va da indicii unde o poate gasi.

Femeia a gasit intre timp un bilet lasat de Iulia, chiar inainte ca aceasta sa plece la scoala, ceea ce arata ca ea si-a premeditat plecarea de acasa.

Surse din randul anchetatorilor au declarat ca fata este foarte credincioasa si a intentionat sa fuga de acasa la 12 ani, insa a fost oprita atunci de duhovnicul ei. Mama fetei, care este divortata de tatal acesteia, primea de fiecare data un sms de la fiica ei atunci cand aceasta ajungea la scoala, insa miercuri acest lucru nu s-a mai intamplat, potrivit surselor citate.

Politistii au cautat-o pe adolescenta la mai multe manastiri, unde s-a presupus ca aceasta ar fi putut sa se duca, insa nu au gasit-o pana acum.

Fata este eleva la Colegiul National "Sf. Sava" si a fost data disparuta dupa ce nu a mai ajuns miercuri la scoala, cercetarile in acest caz fiind facute de politistii Serviciului de investigatii criminale de la Politia Sectorului 5, au precizat joi oficiali din Politie.

Potrivit surselor citate, eleva ar fi disparut in jurul orei 12.00 a zilei de miercuri, in timp ce se afla in drum spre Colegiul National "Sf. Sava", aflat in centrul Capitalei, pe strada General Berthelot.